Halloween komt eraan! Hoogtijd om in de griezel sfeer te komen met deze spannende films & series een leuk lijstje van Game Mama Angela

Halloween kijk tips

De tijd van griezelen komt er weer aan! Speciaal voor jullie met de leukste Halloween kijktips!

The handmaid’s tale

Waar te vinden? Je kan deze serie vinden op videoland.

De serie speelt zich af in een dystopische nabije toekomst. Het geboortecijfer is door seksueel overdraagbare aandoeningen en milieuverontreiniging drastisch gedaald. Na een burgeroorlog grijpt een totalitair regime van christelijke fundamentalisten, genaamd Gilead, de macht in de Verenigde Staten.

Het land wordt omgevormd tot een streng religieuze samenleving waarin het woord van God als leidraad gebruikt wordt voor elk aspect van het leven. De handmaids zijn de enige vruchtbare vrouwen die er nog zijn. Deze worden verdeeld over de rijke elite zodat ze alsnog kinderen kunnen krijgen. De handmaids worden gebruikt om kinderen voor de rijke familie op de wereld te zetten. Dit gaat even goed maar na een tijdje zijn de handmaids er klaar mee en verzinnen een mooi plan.

Zeker een aanrader. Vanwege gevoelige onderwerpen zoals seksueel misbruik wil ik wel van te voren een kleine waarschuwing afgeven voor de mensen die hier niet goed tegen kunnen.

Nightmare before Christmas

Waar te vinden? Je kan deze film vinden op Disney+.

Wie kent dit verhaal niet? Deze film behoort toch echt wel tot de absolute Halloween klassiekers. De film is ondertussen zelfs al 27 jaar oud. Dit leuke avontuur met Jack Skellington is ook echt een aanrader om met de kids te kijken.

The Haunting of Hill house

Hill house
The haunting of Hill house


Waar te vinden? Je kan deze serie vinden op Netflix.

In de zomer van 1992 betrekken Hugh en Olivia Crain samen met hun kinderen – Steven, Shirley, Theodora, Luke en Nell – hun nieuwe huis; Hill House. Het plan is om het oude landhuis te renoveren en te verkopen. Door onverwachte omstandigheden en verborgen gebreken moeten ze langer blijven in het huis. Vreemde geluiden en paranormale verschijningen beginnen het gezin op te breken, resulterend in een traumatische gebeurtenis voor het hele gezin. Zesentwintig jaar later komt de familie Crain samen en wordt geconfronteerd met de tijd in Hill House.


The Babysitter


Waar te vinden? Je kan deze film vinden op Netflix.

Als Cole na bedtijd nog wakker is, ontdekt hij dat zijn knappe babysitter deel uitmaakt van een satanische sekte. Deze is tot alles bereid om hem de mond te snoeren. Een spannende horror film, met de nodige schrikmomenten. Ik zou deze film alleen met oudere kinderen kijken die al vaker een horror hebben gekeken.


American murder, the family next door


Waar te vinden? Je kan deze docu op netflix vinden.

Hou je meer van true-crime dan is dit zeker iets voor jou! Een heel spannend verhaal met veel bewijs.

American Murder: The Family Next Door laat de dramatische dood van Shanann Watts en haar twee dochters Bella en Celeste zien door middel van heel veel indringend beeldmateriaal. De true-crime documentaire American Murder: The Family Next Door is door de opbouw uniek. Het volledige verhaal wordt verteld door social media posts van met name Shanann en haar Facebook-berichten. Daarnaast nieuwsitems, weergave van app-gesprekken, camera’s tijdens verhoren en de bodycams van agenten. Met name dit laatste is een nieuw facet dat het verhaal nog indringender maakt.


Ik wens jullie allemaal heel veel kijkplezier dit jaar met Halloween!
– Angela


Meer kijk tips van Angela lezen?
Netflix top 5

Leave a Comment