Ik heb weer een verslavend spelletje gevonden! Dit keer een mooie mix van Stardew Valley, Terraria en The legend of Zelda: Forager! Lees hier mijn Review!

Header Forager

Review: Forager

Het verhaal achter Forager en hoe deze game tot stand is gekomen is opmerkelijk. Mariano Cavallero stopte met school om game ontwikkelaar te worden. Na een jaar was er helaas niemand geïnteresseerd in zijn games. Doordat zijn geld op was ging hij weer bij zijn moeder wonen. Voordat hij helemaal de handdoek in de ring gooide deed hij nog 1 keer mee met een competitie. Deze won hij en mocht hij naar Amerika om daar Forager te laten zien. Hier kwam hij iemand tegen van Humble Bundle die te laat kwam doordat hij Forager aan het spelen was. Fast forward naar vandaag: Forager is meer dan 600.000 keer verkocht op Steam en is beschikbaar voor de Nintendo Switch, Xbox One en Playstation 4 en binnenkort op je mobiel!

Pas op! Verslavend!

Forager is een game die ze omschrijven als Stardew Valley, met hier en daar Terraria en Zelda er tussen door. Ik was al verkocht bij toen ze Stardew Valley noemden. De game ziet er vrolijk uit en ik wist eigenlijk al meteen toen ik deze game opstartte, hier gaan veel uren in zitten!

Je begint op een klein eilandje met hier en daar een paar bomen en stenen! De bedoeling van het spel is je eiland uitbreiden en proberen te overleven. Nadat je de eerste bomen en stenen hebt weggehaald zul je zien dat ze random weer terug spawnen. Van het hout wat je hebt verzameld kan je weer dingen bouwen die het eiland leven wat makkelijker maken.

Forager eiland

Verzamelen maar!

De game heet niet voor niets Forager, dat betekent dat er flink wat spullen moeten worden verzameld. Je begint met hout en steen en later komt hier ook goud en ijzer bij en er is zelfs kans dat er edelstenen bij zitten. Maar er moet ook gegeten worden, dus het is van belang dat je de energie balk goed in de gaten houdt! Besjes, vissen, en later kan je brood en andere lekkernijen bakken om te eten. Verhongeren hoeft gelukkig niet. Hoe hoger level je bent, des te meer kan je verzamelen.

Ben jij een echte hoarder? dan is dit een game voor jou!

GamesGames

Puzzels & Schatten

Hoe verder je in de game komt en je eiland gaat uitbreiden zul je een paar puzzels tegenkomen, de eilanden die je om je heen koopt worden random uitgekozen dus je weet nooit welk eiland je koopt en wat je daar kan tegen komen. Vaak moet je een kleine opdracht doen of wat spullen inleveren en in ruil hiervoor krijg je een schatkist!

Vaardigheden & Vijanden

Bij die uitbreidingen krijg je ook verschillende vijanden, zo heb je jelly’s die je aanvallen en later komen hier ook skeletten en gigantische beesten bij! Deze zijn allemaal weer handig voor de dingen die je krijgt, denk aan leer, slijm, en botten waarmee je weer verder kan bouwen.

Hoe meer je verzameld en bouwt hoe hoger level je wordt. Bij elk level krijg je een skillpoint die je mag uitgeven en deze ontgrendelen weer verschillende gebouwen. Met de spullen die je hebt verzameld kan je machines maken. Je kan dit hele proces automatiseren, beetje vergelijkbaar zoals in Minecraft.

automatisering forager

Cute

De game ziet er gewoon schattig uit, ik heb een grote liefde voor pixel-achtige games en word hier heel blij van! Ik heb er al wat uurtjes inzitten maar heb nog geen eens alles ontdekt. Dit komt misschien ook omdat ik alleen maar mijn eilandje mooi probeer te maken en veilig voor vijanden. Kortom genoeg te doen en te ontdekken in deze game!!

Forager kan je spelen via Steam, Nintendo Switch, Xbox One & Playstation 4 en kost rond de € 20,-

Ben je op zoek naar meer toffe games? lees dan ook onze andere reviews!

Leave a Comment