Op 4 augustus lanceerde er een nieuw soort Battle Royale game, niet vergelijkbaar met Fortnite of PUBG maar Fall Guys is iets heel anders….

FG header
Fall guys: Ultimate Knockout

Fall Guys: Ultimate Knockout

Zoals ik al zei is Fall Guys een Battle Royale game. Maar niet zoals we die zijn gewend in Fortnite of PUBG. In deze vrolijke uitziende game met vrolijke mannetjes is het de bedoeling dat je als eerste over de hindernis baan komt. Dit doe je samen met 59 anderen. Je kan het vergelijken met Wipe-out en Takeshi’s Castle, maar dan online.

GamesGames

Rennen!

Je speelt dit spel met 60 spelers in de eerste ronde. De eerste 45 spelers die over de finish komen mogen door naar de volgende ronde! Totaal zijn er 5 rondes die je speelt en het is de bedoeling dat jij als enigste overblijft.

Elke ronde is anders, zo heb je verschillende hindernisbanen die je moet overwinnen maar ook zit er een memory spel in en moet je tikkertje doen! Sommige rondes speel je in teamverband zo heb je verschillende levels waarin je samen moet werken met je team. Denk aan voetballen, eieren pakken, of de bal samen door een hindernisbaan krijgen. Het snelste team wint!

De laatste ronde is altijd spannend, want wie pakt de kroon? en wie valt er in het slijm?

Fall guys screenshot

Vrolijk

De game springt er meteen uit met vrolijke kleuren en leuke ‘Fall guys’  wat deze game ideaal maakt voor kinderen. Geen geweld en bloed, je valt gewoon van de baan af begeleidt met een vrolijke ‘whoop’.

Fall guys screenshot
Fall Guys

Je kan je personage aanpassen met vrolijke kostuums, hoe hoger lever je bent hoe meer cosmetics (nieuwe kostuums en kleuren)  je vrij speelt!
Ook zijn er verschillende seizoenen maar een dure battle pass hoef je niet aan te schaffen!

Fall guys customise
Genoeg keuzes

Is Fall Guys de nieuwe Fornite?

Dat moeten we nog zien maar ze hebben echt een goede start gehad. Ze zijn momenteel het best bekeken op Twitch. En de servers hebben het moeilijk om al die spelers aan te kunnen dus deze vliegen er regelmatig uit.

Je kan de game deze maand gratis spelen als je PS Plus voor de Playstation hebt! (Alleen in augustus 2020)

Fall Guys kost op steam rond de 20 euro.

Reveal Trailer

Meer Reviews lezen?
Farm Together
Raft
Frostpunk

    1 Comment

  1. Brenda 10/08/2020 at 19:33 Reply

    De game vind ik super leuk, maar voor de pc (en dat is waar ik speel) vind ik 20 euro te veel. Ik weet dat er websites zijn die korting geven en dat je dan op zon 16 euro uitkomt, maar ook dat vind ik persoonlijk te veel voor nu 😛 ik wacht dan ook tot het iets goedkoper is of er ergens zon leuke korting komt 😀

Leave a Comment