Hartstikke leuk die vriendenboekjes, maar wordt er ondertussen knettergek van….

vriendenboekjes

Er zitten een aantal jaar tussen onze dochters, de oudste wordt bijna 12 en toen onze middelste naar groep 1 ging was het voor mij al even geleden dat ik op het schoolplein moest staan. Niet mijn favoriete bezigheid maar hey, alles voor de kinderen.

Vriendenboekjes

Ze zat nog maar een paar dagen in groep 1 toen het eerste vriendenboekje mee naar huis ging. Hartstikke leuk en deze werd ook enthousiast ingevuld en weer mee gestuurd naar school. Vroeger was het een hele eer als je in een vriendenboekje mocht schrijven tenminste zo heb ik het ervaren. Dat het tegenwoordig anders gaat is wel even wennen.

Hype

Het bleef niet bij 1 boekje, er was een ware race ontstaan met wie de meeste klasgenootjes in zijn of haar vriendenboekje kon laten schrijven. Op het hoogtepunt kwam ze met vier verschillende boekjes thuis.

Allemaal leuk en aardig maar mijn dochter kan niet lezen en schrijven, dus wie kan het oplossen? Juist, mama.

vriendenboek frozen
natuurlijk moesten wij er ook 1 aanschaffen

Vragen

Ik ben ondertussen een ‘expert’ wat betreft vriendenboekjes en heb de hele collectie voorbij zien komen, voetbal, frozen, paw patrol maar ze hebben allemaal dezelfde oubollige vragen zoals ‘wat zijn je wensen voor mij’ waarop ik keihard op cringe. Hadden ze daar niks beters op kunnen bedenken?

Begrijp mij niet verkeerd hoor ik doe het met alle liefde. Maar ik heb er ondertussen zoveel ingevuld dat ik alle antwoorden van mijn dochter weet, wie haar favoriete Paw Patrol, ze wordt later zeemeermin en bij de vraag ‘wat is het leukste wat wij met zn tweeën hebben gedaan’ moet ze diep nadenken want soms heeft ze helemaal niet met het desbetreffende kindje gespeeld.

Foto

Er is blijkbaar ook een hele etiquette als het op vriendenboekjes aankomt. Met een paar stickers kom je er niet, er moet dus een foto bij. Maar om nu alle dure school pasfoto’s in een vriendenboekje te plakken ging mij iets te ver.

Ik heb op mijn computer een mooie foto uitgezocht, deze 6x op 1 afbeelding geplakt en ben naar de kruidvat gegaan en vervolgens de foto’s een paar keer uitgeprint. Zo kwam ik het jaar wel door.

En niets is zo fijn als s’ochtends vroeg nog gauw een boekje invullen, anders ligt het de hele vakantie in huis, wat ook echt niet kan hoor want voor je het weet word je gemomshamed in de groep 1 groepsapp

gifje

Hoe gaat dat bij jullie op school? praat ook mee in onze groep!
Meer lezen van GameMama?
Uit de geekkast
Gamende moeders?

Leave a Comment