Het heeft even geduurd maar ik durf nu eindelijk hardop te zeggen, ik ben een geek! en dat lucht op!

Ik weet het nog zo goed, mijn eerste keer Elfia in haarzuilens, ik was 19 en net moeder geworden en vollop World of Warcraft aan het spelen (let op; dit is meer dan 10 jaar geleden!) Iets wat eigenlijk niemand wist van mij en liever ook voor mij hield, waarom ik mij er zo voor schaamde weet ik niet precies, ik kende verder niemand die het speelde.

Misschien omdat ik vroeger toen ik trots mijn pokémon kaarten showde in de klas werd ik uitgelachen, ik was maar raar dat ik ze alle 150 kon opnoemen en dat ik liever DragonBall Z ging kijken in plaats van buiten spelen.

Het hele fenomeen Elfia was voor mij -toen- nog onbekend en was er dan ook om te werken, en had geen flauw idee waar ik terecht zou komen.

Warm bad

Het eerste wat we zagen toen we de parkeerplaats af liepen was het prachtige kasteel van Haarzuilens, omringt door een prachtige gracht en grote kasteelmuren, ik was meteen onder de indruk, niet wetende wat ik achter de kasteelmuren zou vinden.

Naast de prachtige tuinen, ook orc’s, elfjes, ridders, stormtroopers, trollen, heksen noem het maar op, wat voelde dit als thuiskomen! Maar ik vond vooral mezelf, ik was niet apart en alleen, nee integendeel, ik had ze alleen nog niet gevonden en ik had helemaal niks om mij voor te schamen.

Fast Forward

In de afgelopen 10 jaar heb ik dat gevoel van mij af kunnen schudden, en heb ik mijn inner geek kunnen omhelzen, en wat voelt dat fijn!

Vooral omdat ik weet dat ik niet alleen ben, ook de Game Mama’s hebben mij in dit proces geholpen, want er gaat niks boven samen geeken of het nou om Marvel, DC, World of Warcraft, Star Wars of kwijlen op Henry Cavill gaat, ik ben niet meer alleen!

Ik ga nu gerust in mijn Game Of Thrones t-shirt boodschappen doen, sta enthousiast Pokémon Go te spelen, duw ik iedereen een baby Yoda onder hun neus of ze nou willen of niet, ik ben een geek, en ben er trots op!

Deze draag ik met trots!


Leave a Comment