En toen gingen de scholen dicht, iets wat ik eigenlijk al eerder had verwacht. Maar toch was het even slikken toen daar het officiële bericht kwam.

 Corona

Corona Crisis

En toen gingen de scholen dicht, iets wat ik eigenlijk al eerder had verwacht. Maar toch was het even slikken toen daar het officiële bericht kwam. Vrijdagmiddag had ik mijn 5 jarige al eerder van school moeten halen en zei nog grappend tegen de juf ‘tot over 2 weken’

Nu ben ik al van nature een echte huismus en was het uitstapje naar de huishoudbeurs al een grote opgave voor mij. Dus dat thuis zitten moet geen probleem voor mij zijn en heb de afgelopen dagen vooral ‘rustig’ ervaren. Even geen wekker en in de ochtend stressen om ze op tijd op school te krijgen.

Wat nu?

Maar nu zit ik thuis met 3 kinderen, dat is wel even slikken. Want je kan natuurlijk geen kant op. Geen kinderboerderij, geen indoor speeltuinen waar ze even kunnen uitrazen en even naar opa en oma zit er ook niet in. Wat nu?

School heeft ons een schema toegestuurd, die elk half uur beschrijft wat we moeten doen. Misschien ideaal als je maar 1 kind hebt. Maar met 3 kinderen zijn deze schema’s niet haalbaar. Maar dat wil niet zeggen dat er niks gebeurt hier in huis.

De mooiste kunstwerken worden geknutseld, de mooiste bouwwerken worden gebouwd van de duplo, helpen ze mama met koken en opruimen of bouwen ze samen een hut, een frisse neus halen we in onze tuin. Waar ondertussen lekker wordt gesmeerd met modder.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat niet alleen rekenen en taal belangrijk zijn, vooral niet in tijden van crisis, er zijn al zorgen genoeg. Staar je niet blind op alle schema’s die overal opduiken maar probeer ook van je gezin te genieten. Sommige levenslessen zijn belangrijker dan een paar cijfers.

Wees niet die strenge juf maar laat ze ook kind zijn want ook voor de kinderen is dit een unieke situatie, hier heeft niemand ons op voorbereid. 

Online friends

In deze tijd ben ik extra dankbaar voor mijn online vrienden, en de Game Mama’s. Ik merk dat de saamhorigheid heel groot is en staan elk moment klaar om elkaar te helpen. Ook al is dit alleen maar een luisterend oor of bemoedigende woorden, we staan er niet alleen voor.

Thuisisolatie ervaart iedereen anders, zo kwamen er vanochtend lieve woorden van iemand binnen met een goede tip:

‘Wees lief voor elkaar, geef elkaar de ruimte en neem de nodige ‘ontspan’ momenten en doe dingen waar je plezier uit haalt’’

Samen komen we er wel doorheen, ook al zit je alleen thuis.

Wil je meepraten? kijk dan eens in onze groep: Game Mama’s

Leave a Comment