Op Facebook een bekend fenomeen, de welbekende moedergroepen! Voor de meesten een bron van vermaak, maar ook ergenissen en plaatsvervangende schaamte! Hier mijn lijst met de grootste moedergroep ergenissen plus nog wat tips voor groepmodjes!

De grootste moedergroep ergernissen!

Op Facebook een bekend fenomeen, de welbekende moedergroepen! Ongeveer 6 jaar geleden werd ik lid van mijn eerste moedergroep en heb in die jaren al heel wat gezien!
Hier een lijstje met mijn grootste moedergroep ergernissen!

Lid worden? Beantwoord dan eerst deze vragen!

Sinds kort kan je aan nieuwe leden een paar vragen stellen voordat ze lid worden van de groep. Vaak zijn dit de standaard ‘GEENRECLAME’ ‘BEN JE WEL EEN MOEDER’ vragen.

Maar ik heb ook wel eens meegemaakt dat bij twijfel aan mijn profiel, dat ik foto’s van mijn kinderen moest meesturen om lid te mogen worden.

NOPE
Wat dacht je van nee? (screenshot van mijn inbox)

Vieze Foto’s

Kijk we houden allemaal van onze kinderen en als er een verdacht bultje zit snap ik dat er reden voor paniek is. Wat je absoluut niet moet doen is de fotos meteen in je bericht zetten.

Doe ons allemaal een lol en zet deze in de reacties zodat we zelf de keus kunnen maken om te kijken! Dit geldt ook voor vieze luiers, slijmproppen en snottebellen.

GamesGames

Welke naam past bij…

Hartstikke leuk dat er nog een kindje bijkomt en dat je de namen wilt matchen. Maar we krijgen nooit te horen welke naam het is geworden! Beetje jammer weer.

Wij hebben hele leuke geeky babynamen voor je op een rijtje gezet mocht je nog inspiratie zoeken!

sheldon
zo voel ik mij

GEEN RECLAME!!!

Reclame maken in een groep is wel de grootste fout die je kan maken!
Want moedergroepen dulden geen concurrentie en het is uit den boze om reclame te maken voor een andere groep! Reclame maken voor lugubere bedrijven, scam-sites en piramide scheme’s (MLM) zijn wel allemaal welkom!

Ook zijn er groepen die er geld voor vragen om te mogen adverteren in hun groep, mijn advies? Niet doen! Wil je adverteren op Facebook doe dit via Facebook zelf en niet in een vage moedergroep.

Zwangerschaps testen

‘Ben ik zwanger?’ is de meest voorkomende vraag begeleidt met een foto van de desbetreffende test. LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING!

Stop met het weren van andere groepen!

Je kan zoveel meer bereiken als jullie samen gaan werken. Andere moedergroepen zijn geen concurrentie, staar je niet blind op het leden aantal! Help elkaar om te groeien en deel tips! Dit geldt niet alleen voor moedergroepen, ik merk dit ook helaas ook in game groepen

Regels

Tuurlijk zijn er moedergroepen die het anders aanpakken maar de opzet is altijd hetzelfde. Toen ik de Game Mama groep ben begonnen heb ik mij voorgenomen het anders te doen.

In sommige groepen heb je zoveel regels, en meer regels betekent ook dat je ze moet controleren en mensen aanspreken op hun gedrag wat weer leidt tot discussies.

Daarom heb ik voor de Game Mama’s gekozen om maar 3 regels te hanteren:

– Reclame? Prima maar in het daarvoor bestemde topic.
– Discriminerende posts/opmerkingen worden verwijderd, respecteer elkaar en denk na voordat je iets post.
– Alles wat bij Wet verboden is, is in de groep ook verboden! Dus niet vragen waar je iets  kan downloaden.

En het werkt stukken beter dan 10 nutteloze regels wat niemand leest of onthoudt!

Mocht je modje/beheerder zijn van een moedergroep, relaxed een beetje, let it goooooo. Zo houdt je de groep een stuk gezelliger! en wil je reclame maken voor je groep? je bent welkom in de Game Mama’s maar wel graag in het goede topic 😉

Leave a Comment