… een dreumes en een puppy?

Vanochtend waren onze nieuwe puppy Be’lakor (roepnaam: Bella) en ons zoontje Ubbe met elkaar aan het spelen. Dit gebeurt de laatste tijd vaker en is aandoenlijk om te zien. Ubbe schatert van het lachen, laat zich boven op Bella vallen (ik weet dat dit niet verantwoord is), terwijl Bella hem uitdaagt en tevens ook boven op hem springt (ook dit is niet verantwoord, ik weet het).

Tijd

Ik ben op het moment fulltime thuis en heb dus alle tijd voor zowel een dreumes als een puppy. Hoewel ik moet zeggen dat ik lichtelijk heb onderschat (en ik schatte het zwaar in) hoe intensief een dreumes én een puppy samen zijn, ook al ben je altijd thuis. 

Ik probeer dit blog te schrijven terwijl ik aan mijn rechterzijde een dreumes heb die zijn speelgoed alle kanten opgooit én aandacht én eten wilt. Terwijl aan mijn linkerzijde een puppy, die nog niet altijd begrijpt dat ze buiten haar behoeften moet doen, aan het spelen is en tevens mijn aandacht wilt.
Het naar buiten gaan voor de behoeften van de pup is ook een ding trouwens. Zeker als ik de zorg voor Ubbe op dat moment ook bij me draag. De draagzak vindt hij tegenwoordig minder interessant, aangezien hij inmiddels kan lopen, waardoor hem in de draagzak meenemen niet altijd een succes is (lees: een krijsende dreumes op je buik). Echter, als ik hem buiten laat lopen, gaat hij alle kanten op en kan ik niet achter hem aanrennen omdat ik Bella aan een lijntje heb, die niet snapt dat ze mee moet rennen. Een leuk tafereel voor een buitenstaander, maar niet voor mij.

Plannen

Ik kom dus nauwelijks toe aan tijd voor mezelf. Ik heb inmiddels besloten dat wanneer Ubbe tussen de middag zijn dutje doet, Bella dat ook maar moet doen. In die twee uur trek ik mij even terug achter mijn computer. ‘s Avonds gaat Ubbe om acht uur naar bed en dan heb ik alleen nog de zorg over Bella. Gelukkig deel ik die zorg dan met mijn man Bart. 

Soms vraag ik me af waar we aan zijn begonnen, maar als ik ze dan zo schattig samen zie spelen, of Bella op de grond ligt te slapen, dan vergeet ik even mijn zorgen. 

Nu vraag jij je af waar nu het antwoord komt op hoe ik dit overleef? Simpel: beseffen dat dit maar tijdelijk is. Net zo goed als al die fases waar een baby, dreumes, peuter, kleuter, etc. doorheen gaan. En verder:


– als je dreumes nog in de draagzak/-doek wilt, gebruik deze dan (of een buggy)
– als je een partner hebt, verdeel dan de nachten (Bella en Ubbe slapen gelukkig beide (meestal) door)
– verdeel ook overdag de uitlaatdiensten, of ga lekker samen (als je partner werkt dan ben je helaas de klos in de tijd dat hij/zij weg is)
– pak de momenten dat iedereen slaapt, ook even echt rust (of ga zelf slapen)
– doe huishoudelijke taken als je partner ook thuis is
– onthoudt: HET IS TIJDELIJK
      

Het is toch wel heel schattig

Voor nu sluiten we af met een heel schattige foto van onze kleine Be’lakor. Voor de geïnteresseerden: ze is een Border Collie, hoewel veel mensen denken dat ze een Berner Sennenhond is. De naam Be’lakor heeft twee redenen. Ten eerste vanwege een van mijn favoriete metalbands, genaamd Be’lakor (zoek ze op als je van (melodische death) metal houdt en ze nog niet kent!). De tweede reden is vanwege het tabletop spel Warhammer, waarin een Daemon Prince de naam Be’lakor draagt. Nu kun jij je voorstellen dat Bella veel te schattig is voor deze naamgeving… vandaar de roepnaam Bella, ter compensatie.

Conclusie

Twijfel je ook om een puppy te nemen terwijl je een dreumes rond hebt lopen (of kruipen)? Weet dan dat het pittig is, maar aan de andere kant ben je er straks wel meteen vanaf (totdat je een nieuwe puppy koopt.. of baby besluit te nemen). Zeker als je thuis zit is het te doen, maar heb je een baan, dan zou ik denk ik nog even wachten totdat je kind(eren) wat groter zijn. Want ook na die twee weken vakantie of verlof heeft je pup nog veel tijd en aandacht nodig (en vooral een oplettend oog)

. 
GamesGames

Leave a Comment