GameMama Pino test voor ons de nûby warmtegevoelige babylepels.
Deze lepels laten zien of je hapje niet te warm is!

Getest
Getest!

Testpanel: Nûby warmtegevoelige babylepels

Wie is het niet over komen? Je bent druk en je hebt een pratende man of kinderen aan je hoofd. Terwijl je een groentepotje of verse groente warm staat te maken voor je kleintje. Je let even niet op en het hapje wordt te warm. Met als gevolg dat je kleintje gaat huilen want dat hapje doet natuurlijk pijn.

Wij dachten daar moet wat op te vinden zijn en dat is er! Na een tijdje speuren op internet vonden wij de nûby warmtegevoelige babylepel. Dit kleine lepeltje is gemaakt van zacht materiaal lijkt haast op rubber wat natuurlijk fijn is. Want als je kleintje tandjes begint te krijgen is zijn mondje natuurlijk gevoelig, en is een lepel van hard plastic niet altijd even fijn.

Lepels nuby flexibel
Heel flexibel

De lepel heeft ook een antislip handvat. Wat best wel comfortabel is om vast te houden sommige lepeltjes houd je heel krampachtig vast omdat je dan niet zo lekker grip hebt dat is bij deze lepel wel anders.

Warmtegevoelig

Nu over het warmtegevoelige, na wat proberen en checken kwamen we er achter dat de lepel boven de 37 graden begint te verkleuren. Op een vlak in het midden van de lepel. Toen we daar achter kwamen dachten we eerst maar dat is niet handig! Want hoe kijk je tijdens het eten geven dan of het te warm is?

Je gaat natuurlijk niet de lepel boven je hoofd houden om te checken…. Na wat denken kwamen we toch op het idee dat je eerst de hap door roert en dan de lepel moet checken of deze verkleurd is of niet. Misschien niet geheel handig maar zo weet je wel zeker of de temperatuur voor het hapje niet te warm is.

Voor en nadelen

Voordelen
-Warmtegevoelig
-Ligt goed in de hand
-Mooie smalle lepel
– Flexibel materiaal

Nadelen
– Hoe je de warmte moet checken is niet ideaal
– Persoonlijk vindt ik de lepels aan de dure kant

Conclusie

Handige lepel vooral als je potjes in de magnetron warm maakt of eten meegeeft aan opa en oma die dat dan moet verwarmen. Fijn om vast te houden en niet te groot past mooi in de mond van je kleintje. Ik vind het zeker waard om zo’n setje babylepels aan te schaffen.

De lepels kan je vinden op bol.com en kosten € 8,99 voor 3 stuks

Gamemama Pino testte eerder voor ons de Nutricia voedingsbox
Benieuwd wie ze is? Klik dan hier

*dit artikel bevat een affiliate link

Leave a Comment