Of ik wel tijd heb om te gamen? euh nee, eigenlijk niet!

Er worden vaak wat wenkbrauwen opgetrokken als ik vertel dat ik een gamende moeder ben.

heb jij daar wel tijd voor?’ nou nee eigenlijk niet, met 3 kinderen is mijn game tijd erg beperkt en sta s’avonds voor een dilemma, Gamen? Serie kijken? Of toch wat slaap inhalen?


Overdag als de kinderen er zijn wordt er niet gegamed, met uitzonderingen van spellen die op pauze kunnen. Die pauze knop is van groot belang want zo kan ik elk moment bij de computer weglopen mocht er weer eens een beker ranja zijn omgegooid. Dit wil zeker niet zeggen dat ik altijd maar achter mijn pc zit, maar als mijn meiden zelf aan het gamen zijn dan speelt mama gerust een spelletje mee.


En als ik dan toch voor het gamen ga, dan is er nog de vraag: welke game? met een uitpuilende steam library vol met games die ik nog eens moet spelen, ik moet hoognodig mijn spullen wegbrengen in GTAV en Rotterdam wordt ondertussen kapot geschoten in Battlefield V. Ik ben van alle markten thuis voor elke mood heb ik wel game, maar daadwerkelijk spelen? Nee, dat komt er niet van.

Maar de liefde voor gamen die blijft, ja ook ik heb 2 uur naar het zwarte gat van Fortnite gekeken, terwijl ik het spel al een jaar niet meer heb gespeeld. Ik vind het geweldig om te zien hoe games langzaam meer worden geaccepteerd in de maatschappij, nu alleen de gamende moeders nog.

En in het weekend is het tijd voor….

Leave a Comment