Game Mama Marjolein is een creatieve duizenpoot en speciaal voor ons laat ze zien hoe ze stempels maakt!

GamesGames
DIY stempels maken!

Stempelen maar!

Ik wil alles graag leuk en goedkoop, en tegenwoordig kom je in veel winkels dit soort dingen tegen (wol, stempels, bakjes om zelf in elkaar te zetten en ga zo maar door).  Maar het is toch vaak net niet wat ik dan in mijn huis wil hebben.

In dit geval heb ik het over stempels, hele leuke stempels, maar ze missen net dat ene dingetje (vraag me nou niet wat dat ene dingetje is, want dat weet ik  zelf ook niet). Ik ga gewoon online op zoek naar een manier om het zelf te doen. Helaas kom ik vaak links tegen waarvan de spullen niet meer verkrijgbaar zijn.

Dan maar op schrijven wat je ongeveer nodig hebt en naar de stad om winkels af te struinen (dat vind ik dus niet fijn).  Je zou verwachten dat de grote hobby winkel in je stad wel iets moet hebben, maar nee niks. Uiteindelijk kwam ik uit bij “Flying Tiger” zo een leuke winkel, en altijd goede muziek). Daar hadden ze tot mijn verbazing dus wel de benodigdheden voor mijn stempels. Heb mezelf behoorlijk in moeten houden om niet meteen een hele voorraad aan te schaffen.  Wat is het verslavend om je eigen stempels te maken. Hieronder zal ik een korte uitleg geven hoe simpel en leuk dit is.

Let op: laat kleine kinderen niet met de gutsen werken, deze zijn behoorlijk scherp!!!

Benodigdheden

IMG_3147.JPG

Stempelblok (zitten er 2 in de verpakking €3,-)
Setje gutsen (€6,-)
Bij de stempel blokken zit ook transfer papier, in spiegelbeeld iets printen is dan ook niet nodig.


Hoe, wat, waar?

Print uit wat je op je stempel wilt/teken direct op je transfer papier/laat je kind iets tekenen en teken dit over op je transfer papier.

Plaats je transferpapier met de beschreven kant op je stempel blok, hou hem op zijn plaats, en wrijf over het beschreven deel. Na het overbrengen ziet het er zo uit.

Marjolein stempels

Je kan je stempel blok nu op maat knippen of snijden. Als je dit gedaan hebt ga je aan de gang met de gutsen, probeer zo veel mogelijk van de bovenste laag weg te halen, hoe meer je weg kan halen hoe beter je stempel het doet als je klaar bent.

Neem rustig de tijd, want het is rubber en je haalt zo een deel van je stempel weg. Krijg je kramp of lukt het niet, leg het weg en ga op een later tijdstip verder.

Als je alles rondom je getekende lijnen weg hebt gehaald, ga je voorzichtig de binnenkant weg halen (of anders om, wat je maar net fijn vind).  Als je klaar bent, is alleen de tekening nog in de kleur van je stempel laag.
Je kunt hem nu op een blokje hout lijmen voor een stevige houvast. 
Zoek naar leuke stempel kussens en stempelen maar.
(Na het maken van deze foto, heb ik het groene deel nog iets verder weg gehaald zodat de letters beter uitkomen).

Stempels maken

Wil je meer creatieve dingen zien van Marjolein? Dat kan! Ze maakt hele toffe dingen en die kan je terug vinden op haar Facebook!

Leave a Comment