De eerste corona thuis zit week hebben we overleeft! We hebben stiekem nog best veel gedaan ondanks het advies is zoveel mogelijk binnen blijven.

Lief dagboek,
Speciaal voor jullie heb ik deze week extra foto’s toegevoegd om jullie een beetje op te fleuren!

Maandag

Lieve jaye

Zijn we wel op pad geweest ik moest m’n laptop lader bij mijn werk halen en Robin was zijn lunch vergeten dus we hebben er een klein reisje van gemaakt. Thuis aangekomen hebben we lekker in het zonnetje gewandeld met de honden en heeft Jaye even fotomodel gespeeld. Na het avondeten hebben we serie gekeken en vroeg naar bed want robin moet nog wel gewoon werken.

Dinsdag

Dinsdag hebben we niet veel gedaan. Een beetje werk combineren met de kleine vermaken en huishouden. Het is stiekem nog best een opgave. Mijn respect ook voor alle mama’s en papa’s die ook nog meester en juf moeten spelen. 

Jaye wil laatste tijd het liefst hangen en knuffelen en zijn dutjes worden telkens korter.
Het kletsen gaat wel met de dag beter en je merkt dat hij je probeert na te praten hij kijkt heel geïnteresseerd en beweegt dan heel schattig zijn mond maar het enigste wat er uitkomt is bah,dah,pabah,apen,moma, haha en prrrffff hij heeft door dat hij kan spetteren met zijn tong heel leuk tijdens de fruit en groentehapjes.

Jaye wil laatste dagen ook erg graag proberen om te gaan staan als je hem oppakt strekt hij gelijk zijn beentjes. 

Qua eten gaat het ook steeds beter niets wat eetbaar in de buurt ligt is veilig het wordt zo je handen uit gekeken. Einde van de dag was ik ook best moe van de hele drukte en was ook blij dat ik mijn bed op kon.

Stuntpiloot thuis
Kijk, ik kan wel staan


Woensdag 

Zijn we even de deur uit geweest het thuis zitten werd een beetje teveel en ik moest met bink (1 van de honden) naar de dierenarts.

Voor die tijd hebben we met Laura een rondje om de kinderboerderij gelopen en even wat frisse lucht gepakt. Na het rondje lopen hadden we tijd over en hebben we bij het tankstation een kop koffie gescoord.

Dierenjaye
Even kijken bij de dieren


Om 4 uur moest ik bij de dierenarts zijn en werd bink nagekeken. We hadden een rare bult bij haar gevonden en wilden dit even nagekeken hebben. Bink is al een dagje ouder (ze wordt 8 dit jaar) en we kunnen beter maar te vroeg erbij zijn dan te laat. Gelukkig verwachtte de dierenarts niets ernstigs en dacht dat het een vetbult was het advies even in de gaten houden of het groter wordt is dit het geval gaan ze verder onderzoek doen.

Laura heeft gezellig meegegeten en kon zo nog lekker even met Jaye knuffelen.

Donderdag

Hebben we een thuisblijf dagje gehad. Wat werk gedaan & Jaye vermaakt en het huishouden gedaan. Verder niets bijzonders.

In de ochtend even snel een rondje met de hondjes gelopen Jaye mocht mee in de draagzak en wat vond hij het leuk. Hij heeft zelfs de hond even vast gehouden. In de middag zijn we even naar Robin gereden om lunch te brengen en er toch even uit te zijn.

Toen we thuis kwamen ben ik weer in mijn werk gedoken en heb ik samen met Jaye wat werk trainingen gedaan.

jayehondjes thuis
Lekker wandelen

Vrijdag

Zijn we de hele dag thuis gebleven. Werk, huishouden en zorgen voor Jaye van alles tegelijk doen en wat was Jaye vervelend. Veel huilen en hangen. Uiteindelijk was ik er achter dat hij gewoon honger had en behoefte aan eten dus zijn flesvoeding omhoog gegooid. Hij mag nu officieel opvolgvoeding hebben en sinds vandaag krijgt hij dat dus en ik heb gelukkig weer een blije baby.

Na wat hulp van Jaye met werk trainingen en gesprekken. Is het tijd voor weekend. Een heel spannend weekend zelfs. We zijn al een tijd aan het reageren voor nieuwe woningen en bij een woning staan we op nummer 1

Helaas kan ik jullie volgende week pas vertellen hoe dat afloopt!

Jayelaptop
Samen aan het werk

Zaterdag

Waren we al vroeg op. We zouden in de middag even langs mijn schoonmoeder en langs het huis waar we nummer 1 staan. Ook moesten we nog wat boodschapjes bij mijn schoonvader brengen. Hij is nog steeds ziek en mag nog steeds de deur niet uit.

Eerst zijn we langs de winkel gegaan om de boodschapjes bij mijn schoonvader te brengen daar hebben we met Jaye even naar opa gezwaaid en heeft hij even met ons in de deuropening staan kletsen.

Daarna zijn we naar het huis gereden om de buurt en het huis van buiten te bekijken dit beviel stiekem best wel en ik was helemaal gehyped. Stiekem heel slecht want je gaat echt hopen en al in je hoofd inbeelden hoe en wat dus mocht het niet doorgaan ben je extra teleurgesteld.

Jaye heeft een mooie tafel stoel van mijn schoonouders gekregen en voelt zich heel stoer in zijn nieuwe stoel. De stoel zelf is heel handig hij kan in verschillende hoogtes en heeft een verstelbaar dienblad die je ook weg kan halen zodat het een gewone stoel is.

Jaye stoel thuis
Trots in zijn stoel

Zondag

Ben ik eerst langs mijn ouders gegaan voor een bakkie koffie. Ze hadden ons ook al een tijdje niet gezien, en het was dus wel even fijn om elkaar weer te zien. 

Na de koffie een broodje en dutje voor Jaye zijn we met Laura naar de gesteentetuin op schokland geweest. Het was er super rustig wat wel fijn was, want er is veel ophef over dat veel mensen naar het bos enzo gaan.

Naar wat mooie fotos en een rondje door het natuurgebied zijn we naar huis gegaan voor het avondeten. Robin baalde want zijn rust was over hij was lekker thuis gebleven zodat ie even wat rust en vrije tijd had.

Na het avondeten hebben we Laura naar huis gebracht en zijn we vroeg naar bed gegaan, want Robin moest er weer vroeg uit om te werken.

Beertjejaye thuis
EEN BEER IN HET BOS HELP!

Volgende week zitten we weer een week thuis benieuwd hoe dat verloopt, en hoe we daar door komen en of we de woning nog aangeboden krijgen. Dat lees je volgende week!

Verder wil ik iedereen die thuis zit of moet werken in deze tijd heel veel succes wensen. stay strong! Probeer jezelf niet gek te maken ons land komt hier wel doorheen! #keepfaith

Vorige dagboek gemist?
Geen paniek! klik HIER

Of vast naar de volgende? klik hier

Leave a Comment