Coderen was nog nooit zo makkelijk met de Osmo Coding starterskit. Lees hier mijn review!

Verpakking osmo coding starterskit

Review Osmo Coding Starter kit

Kinderen van deze tijd groeien steeds meer op in een digitale wereld, een tijd waarin we thuis onderwijs krijgen en de programma’s waarmee we werken steeds belangrijker zijn. Hoe bereid jij je kinderen voor op een digitale toekomst? Met de Osmo Coding starter kit leert je kind op een hele toffe manier de beginselen van het coderen!

Over Osmo

Osmo is onderdeel van Tangible Play Inc opgericht in 2013. De eerste 3 games verschenen in 2014, deze werden goed ontvangen door kinderen, ouders en leraren.  Osmo is uitgeroepen tot een van de beste uitvindingen van Time Magazine, is winnaar van de Parents Choice Award & winnaar van de prestigieuze Oppenheim-prijs en finalist in 2016 voor Toy of the Year. Osmo wordt verkocht in meer dan 42 landen en wordt gebruikt op meer dan 30.000 scholen wereldwijd

Osmo base and  blocks package

Setup

Het eerste wat mij opvalt is hoe stevig alles is, de starter kit komt met een dock waar je een iPad in moet zetten en over de camera komt een spiegeltje. Daarna download je de benodigde software en kan je kiezen uit 3 ‘spelletjes’. De software is in het Nederlands en makkelijk in gebruik.

Er zitten 31 codeerblokken bij in vrolijke kleuren. Deze blokken voelen stevig aan en klikken makkelijk aan elkaar om zo meerdere acties tegelijk te kunnen doen.

Osmo coding blokken
De codeerblokken zitten in een stevige opbergbox

Let’s go

Nu alles is geïnstalleerd maken we kennis met Awbie, die dol is op aardbeien! Om Awbie te laten bewegen leg je een codeerblok voor de iPad. Op de codeerblokken zit een pijltje die je de juiste kant op moet laten wijzen. Zodra je het blokje klaar hebt liggen tik je op de iPad. Door middel van het spiegeltje die over de camera zit, kan het spel zien welke blokken je hebt neergelegd en vervolgens zie je Awbie die richting in lopen.

Soms moet Awbie 2 of 3 stappen zetten, hierbij komen de cijferblokjes kijken (1 t/m 5) deze klik je aan het grote codeer blokje en zo kan de iPad zien hoe vaak je die actie wilt uitvoeren.
Hoe verder je komt, hoe lastiger het word! zo moet je meerdere blokken combineren en goed tellen hoe vaak een bepaalde actie moet plaatsvinden.

Osmo voorbeeld
De blokken zijn magnetisch waardoor ze in elkaar ‘klikken’


De app ziet er vrolijk uit en alles word duidelijk uitgelegd en de spelletjes zelf zijn heel kleurrijk met een vrolijk muziekje eronder.

Games

In de starterkit zitten 3 games die je kan downloaden:
Coding Awbie
Coding Jam (maak je eigen muziek met de codingblokken!)
En als je de basis onder de knie hebt dan kun je, samen of alleen je kennis testen met deze Coding Duo

Osmo coding starterskit review
De iPad staat stevig in het dock

Conclusie

We hebben wel vaker geschreven over educatieve app’s & activiteiten en ik denk dat deze onder beide categorieën valt. De Osmo Coding Starterskit is bedoeld voor kinderen van 5 t/m 10 jaar. Mijn dochter van bijna 6 vind het helemaal geweldig. Bij de eerste levels had ze nog een beetje hulp nodig om uit te zoeken hoe het allemaal werkt. Maar toen ze het doorhad werd ik gewoon weggestuurd ‘mam, het lukt mij wel, laat mij maar’. Zo word de iPad nog eens gebruikt voor iets educatiefs! Een aanrader dus! 

Leave a Comment