Het belangerijk om thuis samen te oefenen om er voor te zorgen dat er geen achterstand ontstaat op school! Daarom 6x leuke educatieve activiteiten die je thuis kan doen!

Educatieve activiteiten voor thuis

Squla png
Squla

Squla

Ideaal voor groep 1 t/m groep 8. Squla biedt op spelenderwijs alle schoolvakken aan door middel van leuke activiteiten en puzzels. Van Taal tot Aardrijkskunde en sluiten aan op de lesstof van school. Door leuke video’s worden er slimme rekentrucjes uitgelegd en maak jij de quiz goed? dan krijg je gouden munten waarvan je iets kan kopen in de squla shop!

Ook krijg je regelmatig een email met daarin een handig overzicht. Zo kun je precies zien welke onderdelen ze hebben geoefend en hoelang! Ook kan je zo makkelijk zien welk onderdeel wat aandacht verdient.

Squla kost voor een maand € 11.95.

Minecraft

Je zou er misschien niet meteen aan denken maar ook Minecraft is heel educatief en stimuleert de creativiteit en het ruimtelijk inzicht!

Al bouwend moet je rekening houden met van alles, heb ik genoeg hout? Kom ik wel uit met de blokjes om dit huis te maken? Meten is weten toch? in Minecraft is het meer, tellen is weten!

Minecraft png
GamesGames

School

Vraag aan de leerkracht om bijvoorbeeld wat werkbladen door te mailen. Zo kan je thuis aan de slag met de leerstof. En is de achterstand minder erg mochten ze weer naar school gaan. 

Juf milou

Op juf-milou.nl zijn voor alle groepen in het basisonderwijs materialen, werkbladen en activiteiten te vinden om te gebruiken in de klas of thuis. Alles is gemaakt op het niveau van de kinderen. Zo zijn er voor alle groepen werkboekjes te vinden die aansluiten bij een thema zoals seizoenen en feestdagen

Smartgames, roodkapje, farmer
Smartgames

Smart Games

Toch liever een ouderwets ‘bordspel’? Smart Games heeft een uitgebreide collectie met educatieve bordspellen en puzzel spellen voor jong en oud!

Zoals Roodkapje, die moet naar grootmoeder koekjes brengen, breng jij haar veilig naar oma? Maar pas op voor de wolf!

Ook leuk: mocht je twijfelen of de games iets voor jou zijn kan je online het spelletje proberen op: www.smartgames.eu/nl

Voor de allerkleinsten

Ook voor de allerkleinsten die bijvoorbeeld niet naar de kinderopvang of peuterzaal is er genoeg te doen! Bekijk eens 5x leukste GRATIS apps voor de allerkleinsten of kruip samen op de bank met de leukste series voor kinderen

Strijkkralen!

Strijkkralen zijn heerlijk tijdloos en de mogelijkheden zijn eindeloos!
Ik probeerde wat ideeën uit!

Header diy

Voor Mama

Voor de mama’s is het ook even wennen, zo kan het zijn dat je thuis moet werken! maar hoe doe je dat kinderen? Lees dan deze handige tips eens door: Thuiswerken met kinderen – Tips voor ouders


Mocht je behoefte om met mede mama’s te kletsen en tips uitwisselen, kom dan eens kijken in onze groep.

Leave a Comment