Altijd al benieuwd hoe het leven van een verse mama eruit ziet? Onze GameMama Marchien neemt je mee in haar leven als nieuwbakken GameMama

Lief dagboek….
Wat hebben we een rare chaotische week gehad! Bereid je voor want hier komt het hele verhaal.

Maandag
had ik mijn stem nog steeds niet helemaal terug en als klap op de vuurpijl deed mijn keel ook vreselijk pijn na een paar paracetamol heb ik toch maar het huishouden gedaan want dat doet zichzelf helaas niet. Ik was mooi op tijd klaar en heb de rest van de dag lekker uitgerust en bij geslapen wanneer dat kon.

Dinsdag
voelde ik me al een stuk beter ik kon weer praten en mijn keelpijn was ook weg. Ik ben de hele dag nog wel binnen gebleven voor de zekerheid want ja je weet maar nooit. Het zwemmen had ik ook afgezegd en zag een lekker rustig avondje tegemoet. Dat was wat ik dacht maar niets was daar van waar. Om half 10 ging Robin weg om Chris op te halen zijn auto is nog steeds niet gemaakt en kon met het openbaar vervoer niet thuis komen op dit tijdstip.

 Vanaf het moment dat robin weg ging begon mijn onderbuik een beetje apart te voelen iets zei me dat er wat ging gebeuren doe niet zo gek hij komt altijd veilig thuis dacht ik en ben zo Jaye in bad gaan doen, een paar momenten dat ik in de badkamer bezig was Jaye te wassen dacht ik nog zal ik mijn telefoon even pakken misschien is er wel wat maar die was leeg en lag aan de lader dus dacht ik nou valt wel mee komt straks wel.

”Na het gesprek ben ik even gaan zitten en heb een paar keer diep gezucht”

Ik had Jaye zijn pyjama aan gedaan en wou dan toch m’n telefoon even snel pakken om mee te nemen naar boven, net dat ik de kamer in loop zie ik dat ik gebeld word ja hoor het is Robin. Na het gesprek ben ik even gaan zitten en heb een paar keer diep gezucht ze zouden tanken en hebben per ongeluk benzine in mijn dieselauto gedaan neee! En nu?
Ik was geen lid van de ANWB, de auto zelf maken was geen probleem maar hoe krijg ik die benzine er uit? En verdorie we gaan zondag naar comic con dit stuk wil ik niet met een benzine auto rijden.

Gefrustreerd heb ik mijn ouders opgebeld ik wist dat mijn vader een pomp had en vroeg of ik die mocht lenen en of hun even op Jaye konden passen want ik moest die jongens halen. Mijn vader zei ik ga wel mee heb wel een plannetje. Dus half over de kop heb ik snel Jaye zijn spulletjes gepakt en zijn jas aangedaan en ben naar mijn ouders gereden, toen ik Jaye binnen bracht kwam ik er achter dat ik zijn billendoekjes was vergeten stom zeg maar die had mijn moeder wel. Onderweg naar robin en chris zat ik een beetje van me af te chagrijnen van hoe en wat mijn vader zei maak je niet druk ik heb wel een idee als dat niet werkt slepen we de auto naar een veilige plek halen we hem morgen op het is nu al laat.

Mijn zielige auto

Bij Robin aangekomen legde mijn vader zijn plan opnieuw uit robin ging met mij mee en hij zou bij de auto blijven en de wegenwacht bellen dat hij verkeerd getankt had na 20 minuten op een carpool wachten kregen we eindelijk het verlossende telefoontje ga maar richting huis
wij worden straks opgehaald door een auto ambulance en die brengt de auto bij mij thuis! Bij mijn moeder aangekomen zat Jaye lekker rustig, hij was blij om ons te zien en toen bedacht ik me shit dit was echt de eerste keer dat we weg waren zonder hem! En ik hoorde dat ik zijn speen ook nog eens was vergeten maar ondanks dat heeft hij het heel goed gedaan!

Om half 1 kwamen m’n vader en chris met de ANWB aan daar stond m’n auto hoor met de thuisbreng service. Na het afladen zijn we snel doorgegaan ik gelijk naar huis met mijn moeder haar auto zodat Jaye gelijk naar bed kon toen robin thuis kwam hebben we nog even snel wat  gedronken en nagepraat om 2 uur lagen wij dan eindelijk in bed met het oog op de wekker die om half 6 weer ging. Ik moest er ook uit want om half 10 kwam de ANWB de auto leeghalen.

Woensdag
was het weer vroeg dag ik was op tijd weer bij mijn ouders zodat ik die man van de anwb kon opwachten die zou om half 10 komen om 1 uur s’middags maar eens gebeld waar ze bleven. Ze waren dus om half 10 op de plek waar gister de auto is opgehaald foutje bedankt maar geen zorgen er zou iemand langs komen alleen hadden ze het wel druk.

Om half 4 kwam de anwb dan eindelijk om de auto leeg te halen en anderhalf uur later was de meneer klaar toen kon mijn taak beginnen alle filters en de olie vervangen snel onderdelen gehaald voor sluitingstijd en in het donker op straat begonnen met de Olie eruit te halen het was koud en we zagen niets m’n vader kwam intussen ook even een handje helpen dus stonden we met zijn drieën olie te verwisselen hahaha omdat ik een verkeerd dieselfilter had zijn we maar naar huis gegaan de winkel was dicht en we waren allemaal wat geïrriteerd en moe. Onderweg naar huis hadden robin en ik ook een klein meningsverschil over de toestand. Dat hoort er af en toe ook bij morgen weer een nieuwe dag dan hoeven we alleen nog maar het brandstoffilter te doen en dan moet de auto weer klaar zijn.

Donderdag
 moest ik eerst wachten tot mijn moeder mij uit haar werk kwam halen want ja geen auto. Toen ze me opgepikt had hebben we gelijk het verkeerde filter omgewisseld voor de goede. Mijn moeder zou even op Jaye passen dan zou ik het filter verwisselen zo gezegd zo gedaan alleen was het nu wel heel gezellig om de auto heen bij mijn moeder voorhuis stonden allemaal mensen van de sociale werkplaats te bladblazen en die vonden het wel heel interessant om te zien dat een dame een auto aan het maken was en ze zagen ook al snel aan mijn jas dat ik bij tesla werkte toen waren ze helemaal enthousiast.

Veel bekijks

na het vervangen van de filter zou ik de auto starten maar die wou niet aanslaan na een half uur proberen en 2 lege accu’s werd het me allemaal even teveel alle stress van de week kwam boven en die stomme auto wou ook nog niet starten en het was allemaal niet eens mijn schuld!! Leuk hoor  hormonen! Ik zou nog bij Laura koffie drinken dus dat maar eerst gedaan even af koelen en later maar weer proberen Laura had me weer helemaal opgevrolijkt en om half 6 ben ik samen met mijn vader gaan kijken en na een klein half uurtje starte de auto! Na een klein feestje hebben gebouwd zijn we naar huis gegaan en ben ik de rest van de avond ook niet meer van de bank gekomen.

Vrijdag
hebben we lekker rustig thuis gezeten mijn huis was een puinhoop omdat ik de halve week amper wat gedaan had dus lekker poetsen. S’avonds zijn we gezellig op de koffie geweest bij mijn schoonouders Jaye heeft gezellig de hele avond bij mijn schoonmoeder zitten kletsen en tv gekeken.

Zaterdag
was ook een rustdag ik heb me druk voorbereid op Comic Con nog 1 nacht slapen en dan is het zover en we mogen niets vergeten natuurlijk!
Ik liep er ineens tegenaan met de vraag shit hoe ga ik Jaye eten geven om ergen een magnetron voor zijn water te zoeken is waarschijnlijk geen doen want er zullen wel lange rijen zijn dus ben ik het internet opgedoken en kwam ik bij de goeie tip om een thermoskan mee te nemen dus snel naar de winkel en een thermoskan halen.s avonds heb ik zijn tas helemaal klaar gemaakt zodat er alleen nog warm water in moest en ik zeker wist dat we op tijd weg konden dat kan soms nog wel eens een probleem zijn bij ons en ik had geen zin om daarover te stressen.

Zondag
was het eindelijk zo ver comic con!!! Ik was helemaal weer fit en na een gebroken nacht vroeg opgestaan om ons klaar te maken voor de dag Jaye was tot 2 uur s’nachts aan het feesten dus ik was wel wat brak maar dat maakte niet uit want ik kreeg genoeg energie omdat ik enthousiast was.

Nadat we mijn schoonzusje hadden opgepikt zijn we onderweg gegaan naar een anderhalf uur rijden waren we bij de jaarbeurs. Jaye werd wakker en had gelijk honger dat kwam goed uit dan konden we zonder stop doorlopen. Alleen was het water in de thermoskan nog veel te warm dus stond ik naast de auto een flesje rond te draaien om af te koelen het zag er vast mooi uit voor iedereen die langs liep. Na de fles zijn we snel naar binnen gegaan om Floor en Chris met de kids te meeten daarna zijn we naar binnen gegaan.

Wat was het druk zeg maar je keek je ogen weer uit het was een stuk groter en een stuk drukker als dat ik me kon herinneren van vorig jaar. Voor Jaye was het in het begin even schrikken en moest ie huilen maar na een paar minuten viel die in slaap en heeft ie de hele rit eigenlijk geslapen ik had oorkappen besteld voor hem dus veel last van de herrie had ie ook niet. Na een rondje tussen de kraampjes te hebben gelopen zijn we doorgegaan naar de meeting van de Game mama’s op het afgesproken punt stonden er al wat te wachten na een klein tijdje te hebben gekletst en uiteraard een groepsfoto zijn we weer doorlopen. Zo hebben we de hele middag van alles gezien en waren er zelfs mensen die vroegen of ze een foto van Jaye mochten maken omdat zijn oordoppen te schattig waren. 

Jaye met een Stormtrooper

Toen we naar huis gingen schrok ik me dood bij de parkeermeter 20 euro voor een halve dag staan! Wauw maar was het ook wel waard thuis aangekomen kon ik niet wachten om de loot dozen die ik gekocht had te open omdat ik super nieuwsgierig was wat er in zat. Allemaal leuke dingetjes! Nadat Jaye op bed lag ben ik kort daarna ook gegaan wat een indrukwekkende dag weer en er staat weer een drukke week voor de boeg!

Game Mama Meeting

Jaye gaat volgende week voor het eerst na de opvang en ik ga genieten van mijn laatste week verlof benieuwd of ik de eerste opvangdag overleef? Dat lees je volgende week!

– Pino M.G. Smid

Heb je een deel gemist?
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6

Leave a Comment