In het vorige deel heb ik de begin stappen uitgelegd voor beginnende streamers, nu is het tijd voor de looks!

Tips voor beginnende streamers

Tips voor Streamers #2

Layout’s, panelen, alerts er komt nog wel wat bij kijken als je de stream wilt personaliseren. Voor beginnende streamers kan het misschien wat overweldigend zijn, maar geen paniek! Ik leg jullie alles uit!

Layout, Scene’s & Alerts

Layout’s
Deze dingen pas je aan in je Stream Labs! Stream Labs heeft een hele collectie layouts waar je uit kan kiezen om vervolgens naar je eigen smaak aan te passen.Je kan zelf ook een layout uploaden maar voor beginnende streamers is dit ideaal!

Alerts
Altijd leuk als er een nieuwe volger is, dit vier je door middel van een vrolijke alert in te stellen! Stream Labs heeft een kleine collectie van alerts die je kan gebruiken maar is ook gemakkelijk aan te passen door zelf een GIF-bestand te uploaden. Ook kan je instellen dat er een bepaald muziekje of sound effect wordt afgespeeld, ook deze kan je zelf uploaden of iets kiezen uit hun collectie.

scenes in streamlabs, streamers
Mijn scenes in Streamlabs

Scènes


Scènes zijn heel belangrijk, zo wissel je in een handomdraai je -vooraf- ingestelde layouts. Zo hebben de meeste streamers een ‘beginscène’ je bent wel live maar de kijkers zien alleen je vooraf gekozen beginscherm!

Zo kan je ook kiezen voor verschillende ingame scenes. Elke game heeft een andere layout en het kan best zijn dat jouw webcam precies voor de map zit waardoor de kijker informatie mist. Besluit je om gewoon lekker te kletsen met je kijkers? Dan kun je er voor kiezen om je chat en webcam te laten zien. Het is dan ook slim om dit vooraf te checken voordat je enthousiast live gaat.

Tijdens het streamen kan vanalles gebeuren en het is dan ook aan te raden om een soort van ‘pauze’ scene te hebben, kijken naar een lege stoel wil niemand. Einde van je stream? Geef je kijkers nog even tijd om na te kletsen, door middel van een ‘end-scene’ hier kan je bijvoorbeeld je social media kanalen promoten of de volgende stream aankondigen.

Panelen

twitch panel streamers

Op Twitch en Mixer kan je de panelen aanpassen, maar wat zet je erin?
Ik vind de eerste indruk altijd heel belangrijk, dus ook als je offline bent, het is dus van belang dat je de panelen netjes en overzichtelijk houdt en de kijker overhaalt om eens terug te komen wanneer je online bent.

Ten eerste wat informatie over jezelf, Wie ben jij? Vertel iets over je favoriete games, wat de kijkers kunnen verwachten en wat algemene informatie (schema, regels, socials)

Hoewel ik zelf niet meer actief stream, ben ik echt supertrots op mijn panelen en heb daar ook echt veel werk ingestopt, ik vind het namelijk heerlijk om lekker rond te knooien op Twitch en Streamlabs en dingen te proberen! Daarom zeg ik ook neem de tijd om de software/platform te leren kennen vooral als je er weinig affiniteit mee hebt kan het best pittig zijn.
Neem gerust een kijkje op mijn Twitch pagina!

Lees ook deel 1

De volgende keer vertel ik jullie van alles over je community en hoe je, je stream laat groeien! voor vragen kan je altijd terecht in onze groep

Leave a Comment