Gisteravond kwam de grootste update ooit naar Stardew Valley! Wat is er allemaal veranderd?

Stardew Valley Update 1.5

Het kwam nogal onverwacht gisteravond, een melding van Concerned Ape op twitter, de nieuwe update is uit! De grootste update ooit zoals ze het zelf noemen. Nieuwe locaties, nieuwe NPC’s en nog veel meer!
Opgelet: de update is voorlopig alleen beschikbaar op de PC

Nieuwe Boerderij

In deze update kan je een nieuwe boerderij layout kiezen. Namelijk een ‘beach farm’. Deze boerderij is omsingeld door water en strand. Hier heb je kans dat er af en toe een pakket aan spoelt maar ook schelpen en andere dingen kan je nu gewoon vinden op je eigen boerderij.

Door dat er allemaal zand ligt zal je gewassen met de hand moeten water geven want de sproeiers werken niet op het zand, er is een klein gedeelte waar deze wel werken dus je moet goed plannen wat je daar neer wilt planten.

Beachfarm Stardew valley 1.5
De nieuwe boerderij layout

Dieren

Ook op je boerderij kan je sinds gisteren nieuwe dieren kopen, zoals de struisvogel! De eenden kunnen nu zwemmen in een vijvertje! En heb je later kans op gouden kippen!

Gebouwen

Zo kan je in deze update je huis nog verder upgraden en kan je hem nu ook een kleurtje geven! Je kan zelfs je bed verplaatsen in deze update, iets wat nog niet eerder kon! Ook kan je vanaf nu als je eenmaal de kas hebt ontgrendeld, deze verplaatsen.

Bomen en Gewassen

Ook zijn er in deze update nieuwe gewassen, zoals Mango’s, Ananas, bananen maar ook een Mahony Tree is toegevoegd, van deze krijg je hardwood.

GamesGames

Nieuwe items en Machines

De update zit ook vol met nieuwe items! Zoals een Cookout Kit waarmee je overal een maaltijd kan koken. Een Coffee maker die elke ochtend een kopje koffie zet. En een Geoode crusher die je thuis je geodes laat openen.


Gingar Island

Er is een hele nieuwe locatie bij gekomen, namelijk Ginger Island. Hier vind je een nieuwe NPC waarmee je kan praten, is er een nieuwe grot om te ontdekken is er een stapel nieuwe quests en zijn er nieuwe puzzels die je moet oplossen!

En nog veel meer!

Er is natuurlijk nog veel meer, denk aan 15 nieuwe haarstijlen, nieuwe kledingstijlen. Nieuwe decoratie voor je boerderij, en natuurlijk kleine bug fixes. Kortom een gigantische update die je niet moet missen! Wil je alle veranderingen zien? klik dan hier! Wie gaan er allemaal spelen?

Leave a Comment