Altijd al je eigen ‘Facebook’ ‘Steam’ of ‘Youtube’ willen bouwen? In Startup Panic is de bedoeling dat je jouw website zo succesvol mogelijk maakt!

Startup Panic review

Ik heb een zwak voor alle games die er pixelated uit zien, zoals Stardew valley of Forager. Want mooie graphics betekenen niet altijd een goede game. Toen ik tegen de demo aanliep in Epic Games Store was ik meteen enthousiast. Helaas moest ik wel even geduld hebben om de volledige game te spelen want de game was toendertijd nog niet uit. 3 december was het dan eindelijk zo ver!

Bouw je eigen website!

Startup panic screenshot ceo

Altijd al je eigen ‘Facebook’ ‘Steam’ of ‘Youtube’ willen bouwen? In Startup Panic is de bedoeling dat je jouw website zo succesvol mogelijk maakt. Je begint je startup gewoon thuis. Om te beginnen moet je een landingspage bouwen om zo je eerste bezoekers te trekken. Het is belangrijk dat deze er mooi uitziet. Zodra je een nieuwe pagina bouwt moet je op 3 dingen letten.

Technic (hoe technisch zit het in elkaar?)
Usability (Is het makkelijk te gebruiken?)
Aesthetic (hoe goed er iets uit ziet)

skills landing page
Wat is belangrijk? Usability of toch Aesthetic?

Omdat het in dit geval om de landingspage gaat geven we Aesthetics wat extra punten. Het werkt, we krijgen een goed cijfer en de eerste bezoekers stromen binnen! Ondertussen maken we kennis met een oude bekende, Clippy voorziet ons van tips maar praat vooral heel veel!

startup clippy
Oude bekende

Geld verdienen

Helaas stroomt het geld nog niet binnen en moet je de huur betalen. Ook kost het ontwikkelen van nieuwe features voor je website geld. Tijd om wat bij te verdienen! Dit doe je door te gaan freelancen, voldoe aan de wensen van je klanten hoe vaker ze je willen inhuren en hoe meer je aan hun verdient!

startup panic landing page
De eerste pagina die we moeten maken, en nog genoeg te doen

Medewerkers

In dit spel is het belangrijk dat jij je motivatie in de gaten houdt, zodra je niet gemotiveerd bent haal je slechte resultaten als je nieuwe pagina’s voor je website maakt en tijdens het freelancen. Hoog tijd voor vakantie dus! Je kan kiezen uit meerdere vakanties sommige geven 20+ motivatie en sommige 60+ maar duren dan weer langer.

Vakantie in startup panic

Training

Om goede resultaten te blijven behalen is het verstandig om op tijd je kennis bij te spijkeren!
Zo kan je lessen nemen in Technic, Usability, Aesthetics & Marketing deze trainingen duren een paar dagen!

training

Uitbreiden

Als alles eenmaal loopt is het tijd om uit te breiden! Je huurt een mooi kantoor en neemt je eerste medewerker aan. Maar ook deze medewerker moet worden getraind en wil graag af en toe op vakantie. Ook moet je er voor zorgen dat je website goede cijfers haalt, doet deze dat niet dan kan deze ten prooi vallen aan hackers! En probeer ondertussen je concurrenten voor te zijn!

Conclusie:

Het is een leuk spel, en heb mij er al goed mee vermaakt. Helaas is het verderop in het spelen vaak dezelfde handeling die je moet doen. Training, vakantie, werk. Het grote nadeel is zodra je meerdere medewerkers hebt dat je ze een voor een moet trainen wat al gauw een zere arm opleverde van het klikken! Gelukkig kunnen we in de toekomst updates verwachten die dit probleem oplost! Ik heb zeker geen spijt dat ik deze game heb aangeschaft!

Startup Panic staat voor een leuk prijsje (€11.99) in de Epic Games Store en is te vinden in de iOS/Play store.

Leave a Comment