Een digitale dierentuin, wat pittiger is dan het klinkt! Een kleine review van Planet Zoo + wat handige tips voor beginners!

Na het succes van Planet Coaster, kwam op 5 november Planet Zoo uit. In dezelfde vrolijke stijl kan je nu je eigen dierentuin managen, maar daar komt nog best veel bij kijken…

Planet Zoo: Leuk, maar pittig spel

Wat natuurlijk meteen opvalt is hoe mooi de game is, grafisch ziet het er goed uit, de dieren zien er levensecht uit en door middel van een dieren cam kruip je gezellig bij je tijgers in het hok om te kijken wat ze aan het doen zijn.

Ik kan het je niet aanraden om meteen los te gaan in de sandbox, maar eerst enkele career-uitdagingen te spelen. Hier leer je namelijk heel veel. Er moet zoveel geregeld worden voordat je dierentuin open kan dat het slim is dit eerst onder de knie te krijgen.

Dieren

Dieren heb je in alle vormen en maten, ze hebben dus ook hun eigen eisen en wensen aan hun verblijf. Voordat je een dier aanschaft is het dus handig om de Zoopedia te raadplegen. Hier staat handige informatie in over het dier wat je wilt gaan aanschaffen, hoe groot het hok moet zijn, welk soort planten maar ook hoe sociaal de dieren zijn. Willen ze met meerdere soortgenoten in een verblijf? Of toch liever alleen?

Gebouwen & Personeel

Nog voordat je dierentuin open gaat heb je een aantal gebouwen nodig, denk aan een:

– Staff Room waar je personeel kan uitrusten
– Trade Centre waar je dieren kan kopen en verkopenverkopen.
– Quarantine voor nieuwe dieren die je dierentuin binnenkomen en voor zieke dieren
– Dierenarts voor als dieren gewond raken
– Keeper’s hut vanuit hier worden je dieren gevoerd
– Research Centre vanuit hier ontdek je nieuwe dingen voor je dieren
– Workshop vanuit hier onderzoek je nieuwe thema opties, meer winkels etc

en dit werkt ook alleen maar als je het hebt aangesloten op het stroom en water netwerk. Zonder personeel kom je niet ver, het is dan van groot belang dat je alles voor je personeel op orde hebt.

Workzones

Mocht je alles netjes hebben staan moet het nog worden ingedeeld in zogenoemde workzones. Het is van belang dat je dit goed in de gaten houdt tijdens de game, neem je nieuw personeel aan? of heb je een nieuw verblijf gebouwd? vergeet ze niet mee te nemen in de workzones.

Let’s go!

Zodra alles klaar staat kan het feest beginnen, de eerste bezoekers stromen binnen maar ook de bezoekers hebben zo hun behoeftes. Zorg ervoor dat je genoeg drink en eet gelegenheden hebt ook een toilet kan natuurlijk niet ontbreken.

Het spel kent verschillende game modes, ik kan je aanraden om te beginnen met wat uitdagingen in de career mode. Hier wordt alles stap voor stap uitgelegd.
In de sandbox mode kun je naar hartelust bouwen met een onbeperkt budget, dus hoef je geen zorgen te maken dat je in het rood komt en kan je helemaal los met je creativiteit.
In de franchise mode kun je online dieren verkopen en kopen, ook krijg je andere spelers op bezoek.

Conclusie

Het is een prachtig spel, voor de mensen die vroeger Zoo Tycoon hebben gespeeld is dit een prachtige opvolger.

Gamemama plus punten
+ Pauze knop
+ Ziet er prachtig uit
+ Wie houdt er nou niet van tijgers?

GameMama min punten
– Micromanagement is pittig
– Het spel is best ‘zwaar’ en kan niet op elke laptop/computer worden gespeeld
– Na 30 uur spelen is het vooral herhaling

Leave a Comment