Op zoek naar een leuke boerderij simulator? Lees dan mijn review over Farm Together

Farm Together
Farm Together

Farm Together

De titel zegt het al ‘together’, een boerderij simulator die je samen kan doen maar multiplayer staat niet centraal en is alleen een hele toffe toevoeging. Ik kan de game ook moeilijk omschrijven en noem het Hayday on Steroids. Een heerlijke boerderij simulator met vrolijke graphics.

Hayday on Steroids?

Voor de mensen die wel eens Hayday of Farmville hebben gespeeld zullen deze game geweldig vinden. In plaats van een top down view kun je nu lekker door je boerderij lopen.

Natuurlijk moet er geld worden verdient. Dit doe je door groente te planten, fruitbomen te plaatsen en goed voor je dieren te zorgen. Maar hier zit de ‘catch’ je groente en fruit groeien namelijk ‘real time’. Plant jij tomaten? dan moet je 2 uur wachten voordat ze klaar zijn. Door ze water te geven groeien ze sneller.

Hoe hoger level je word, hoe meer gebouwen je vrijspeeld. Zo kan je jam & kaas maken die je weer kan gebruiken om gerechten te maken die weer wat speciaals doen.

Farm Together
Kippen voeren

 Boerderij

Ook kan je kiezen voor verschillende boerderijen. Liever een stuk plat land? of toch met heuvels of ga je liever voor land met wat water? Ook zijn de decoratie mogelijkheden eindeloos.

Ook zijn de 4 seizoenen aanwezig. Zo kan je bepaalde groenten alleen planten in de zomer of winter. De seizoenen veranderen elke 17 minuten.

Farm Together
Water geven

Het eerste uur

De eerste minuten in game kan misschien wat frustrerend zijn. Het planten en water geven van de groenten gaat veel werk in zitten. Gelukkig krijg je al snel een trekker, nadat je deze hebt getankt ploeg jij je velden in no time om. Kan je de fruitbomen snel oogsten en de bloemen plukken.

De game komt wat later op gang en soms kun je ook niks doen omdat je bijvoorbeeld moet wachten tot de groenten klaar zijn. Maar hoe hoger level je wordt hoe drukker je het krijgt

GamesGames

Conclusie

Ik was eerst niet overtuigd totdat ik mezelf erop betrapte de game even snel op te starten omdat ik dan de koeien kon melken, zodat de quest klaar was. Door de realtime factor is de game ideaal om tussendoor even te doen of je crops zo in te plannen dat je er even goed voor kan gaan zitten. Bijvoorbeeld als de kinderen slapen. Een echte huisvrouwen game zoals wij hier thuis grapten.

Farm Together is beschikbaar op: Nintendo Switch, PS4, Xbox One & Steam en kost ongeveer € 19,99

Op zoek naar meer leuke games?
Planet Zoo
Raft

Leave a Comment