Het begon allemaal met een whatsapp groepje….

Hoe het begon

Enkele maanden geleden zijn we met een groepje dames begonnen in een appgroep voor de PS4. Al snel kwam daar het spel Neverwinter aan bod. Een MMORPG spel op de Playstation en deze is nog gratis ook. Neverwinter is een game gemaakt door de makers van Dungeons and Dragons. Het is een grote open wereld en het heeft wat weg van Skyrim en World of Warcraft. Je kan makkelijk alleen spelen samen met je companion, maar met een groep is leuker. Zeker als je de groep kent waar je mee speelt. 

Op de foto: Melissa, Sharon en Cindy

Veel dames gingen het spel downloaden en al snel kwam daar de guild Game Mama’s. Bij de guild kwam daar ook een Stronghold. Een Ruïne die we samen moeten opbouwen tot een mooi kasteel met allerlei extra’s die daarbij komen kijken. Ons doel was een guild op te bouwen waarbij niks moet en je gezin op 1 staat. We zijn immers allemaal mama en wilden niet de verplichtingen van andere guilds waarbij je dingen MOET doen.

Voice chat

Op de foto: Melissa, Cindy, Miranda, Desiree, Sharon & Kimberley

Tijdens de eerste voice party’s was het al gelijk gezellig. We probeerde samen te questen, maar al snel liepen de levels wat uiteen. Op een avond  waren we samen bezig en Sharon kwam een steen tegen waar je op kon springen via een boom, op die steen stond een scrying stone. De een na de ander kwam er bij en wat hebben we gelachen toen we met z’n allen op de grote steen probeerde te springen, dat was nog niet zo  makkelijk namelijk, voor een groepsfoto.

Vriendschap

We questen veel met elkaar en helpen elkaar waar nodig. Zo worden er bijna dagelijks draken verslagen, spinnen vermoord (heel fijn met 5 meiden in een party, samen griezelen schept een band) en undead gekilled.

Inmiddels is bijna iedereen lvl 80 en worden we met de dag sterker. 
De band onderling groeit ook sterk door en er beginnen vriendschappen te ontstaan. Er worden veel dungeon’s en questlines samen gedaan en er wordt zelfs samen gevist. Maar vooral veel gelachen.

Op de foto: Alicia & Sharon

Verrassing!

Dat de band in de groep zo snel gegroeid is was te merken aan dat er snel actie ondernomen werd om een mooie verrassingsmand te maken voor één van de mama’s die ziek was. Met de hele groep hebben we cadeautjes gekocht en verzameld. Op 27 november gingen Alicia en Sharon met de Tesla naar Cindy toe om haar te verrassen. Hilarisch was dat ze van niks wist tot we haar straat in reden, we hielden haar namelijk op de hoogte van waar we uithingen en dat kwam wel steeds dichter in de buurt. Nog was het een totale verrassing voor haar en was ze zeer ontroerd, missie geslaagd.

Guildhall

Nu we al een tijdje spelen kwamen we steeds verder in het spel. Onze guildhall kreeg een mooi uiterlijk en er werd veel gedoneerd. Echter bleven we als guild een beetje steken en kwamen we niet verder zonder elke dag hetzelfde te doen, dat wordt wel heel snel saai. Sharon kwam een andere speler tegen, een Nederlandse papa die in een guild zat met nog meer ouders. Ze wilde ons graag helpen en we kwamen in een Alliance te zitten.

De guildhall

We begonnen steeds vaker met de papa’s te gamen en ze hielpen ons waar nodig. Na lang aandringen hebben we uiteindelijk als groep de overstap gemaakt naar hun guild Lion Guardians, hierdoor kregen we allerlei extra’s waar we met onze eigen guildhall niet zouden komen. Nu zijn we een guild in een guild, spelen nog steeds samen en kletsen gezellig door in de voicechat. De guild Game Mama’s bestaat nog steeds, al ligt onze guildhall er nu wel een beetje verlaten bij.

Sinds we in de nieuwe guild zitten, worden onze characters alleen maar sterker. Maar nog belangrijker het plezier in het spel is weer terug. We hoeven niet meer dagelijks dezelfde dingen te doen en kunnen nu veel meer bezig zijn met questen voor onze characters.

Meeting

Omdat het zo gezellig is in de groep had Desiree de stoute schoenen aangetrokken en een meeting gepland eind januari. Wat we precies gaan doen weten we nog niet, dat het een dolle boel gaat worden is wel een feit. Ondertussen blijven we lekker door gamen met elkaar, het winterfestival is begonnen en dat betekent weer grinden voor leuke extra’s.

Op de foto: Melissa, Cindy, Alicia, Desiree, Angela, Miranda, Maaike, Joyce en Sharon

Dit artikel is geschreven door Sharon!
Wil je meespelen? Word dan lid van hun groep!

    1 Comment

  1. Alicia Van Der Horst-de la Paz 15/12/2019 at 20:31 Reply

    ♥️♥️🎮

Leave a Comment