Benieuwd naar mijn favoriete spellen en hoeveel uur ik er in heb gestopt? Van boerderijen tot zombies! Dit zijn mijn 5 favorite games!

Top 5 Games

Best wel lastig hoor, een top 5 maken terwijl er zoveel toffe games zijn! Ik heb het geprobeerd en heb hier een lijstje met mijn favoriete games maar in de juiste volgorde zetten is harstikke lastig, want ze zijn 1 voor 1 tof. Allemaal op hun eigen manier en gerne! We gaan van boerderijen naar zombies maar dit zijn de games die een speciaal plekje in mijn hart hebben.

Frostpunk

Ik heb al veel verteld over deze game (hier te lezen) Frostpunk is een pittige citybuilder die zich afspeelt in de nabije toekomst. De aarde is bevroren en zonder jou hulp zullen ook de laatste mensen sterven! Jouw taak is om de mensen warm en gelukkig te houden. Maar lukt dat wel met een temperatuur van -70?

De game laat je moeilijke keuzes maken die laten invloed hebben op je gameplay, stuur jij de kinderen naar school? of laat je ze werken? En als het voedsel op dreigt te raken wat doe je dan? 

Stardew Valley

Ik durf bijna niet te zeggen hoeveel uur ik in Stardew Valley hebt gestopt en deze staat daarom ook hoog in het lijstje.
(Hoeveel uur het precies is lees je onderaan!)
Stardew Valley kan je voor een lief prijsje kopen en is beschikbaar op alle platformen (iOS, Android, Xbox, PS4, Steam, Nintendo Switch)

Stardew Valley is een boerderij simulator, je erft een boerderij van opa en deze moet je opknappen, ondertussen bouw je vriendschappen op met de bewoners van het dorp en verbouw je de lekkerste groenten en fruit. Genoeg te doen in Stardew Valley!

State of Decay

State of Decay

Deze game is al wat ouder maar blijft mijn favoriete zombie game! State of Decay is een survival game in een dynamische open wereld. Zorg dat je veilig blijft voor de zombies, bouw een basis en red andere mensen! Natuurlijk moeten er ook materialen worden verzameld maar hoe verder je in-game bent hoe moeilijker dit wordt! Voor deel 1 zijn meerdere DLC’s beschikbaar voor nog meer zombie plezier!

Ook is er een deel 2 van de game met dezelfde opzet alleen deze heeft mij nooit kunnen boeien, jammer want ik had er hoge verwachtingen van! Maar deel 1 blijft echt een van mijn favorieten.

Raft
Raft

Raft (PC)

Ook Raft heeft een speciaal plekje in mijn hart. Net zoals in Frostpunk en State of Decay is de wereld zoals wij hem kennen vergaan. Dit keer geen ijzige kou of zombies maar water!

Je word wakker op een stuk hout met alleen maar een plastic haak in je handen, overal waar je kijkt is water en langzaam dobber je door de grote zee. Door wat drijfhout, plastic en bladeren uit de zee te vissen en je vlot steeds iets verder uit te breiden heb je een kans op overleven, en is dat nou land in zicht?

Vallende sterren in Animal Crossing
Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons

Deze game heb ik nu iets langer dan een maand in mijn bezit en heb sindsdien dagelijks gespeelt. Zodra de Nintendo Switch aanstaat ga ik wel opzoek naar de leukste Animal Crossing memes en de laatste nieuwtjes en weetjes en val ik iedereen lastig met mijn nieuwste bewoners of nieuw gekweekte bloemen.

Dat ik mij wel eens kan verliezen in een game is bekend, maar Animal Crossing nam mij compleet in beslag en nam nog net de Nintendo Switch mee onder de douche. Deze game verdient gewoon een plekje in de top 5! Niet overtuigd?

Lees dan ook ‘Waarom Animal Crossing zo leuk is’

 Time spent gaming is never wasted


Maar welke game staat op nummer 1? Ik kan gewoon niet kiezen! Maar als ik het baseer op gespeelde uren dan zal het lijstje er zo uit zien:

Stardew Valley
520 uur
Animal Crossing: New Horizons
175 uur
State of Decay
113 uur
Raft
81 uur
Frostpunk
79 uur

Oef dat is wel even schrikken, maar dit zijn games die ik in de afgelopen 6 jaar heb gespeeld en zal het zo weer doen!

En natuurlijk zijn er nog veel meer toffe games, maar deze 5 kan ik jullie allemaal aanraden! Welke games staan bij jullie in de top 5?

Comments are closed.