Frostpunk is sinds deze maand verkrijgbaar op consoles, hoogtijd voor een review!

Stel je voor, de hele wereld bevriest, je staat in the middle of nowhere met een temperatuur van -30

en deze daalt nog verder. Een handje vol mensen rekenen op je dat je ze in leven houdt, maar hoe doe je dat? waar begin je?

Frostpunk

Warmte is niet genoeg….

Gelukkig heb je een warme generator die voor warmte zorgt. Maar deze heeft kool nodig om te branden. In het begin van de game heb je wat resources die voor het oprapen liggen. Je gaat kool verzamelen, maar aan het einde van de dag willen je mensen een plek om te slapen. Dus zullen er tenten moeten worden gebouwd. Waar je weer hout voor nodig bent. Ondertussen zakt de temperatuur gerust weer 10 graden.

Ze worden ziek, en eisen een EHBO post maar omdat iedereen buiten spullen aan het verzamelen is -of ziek zijn- is er nogal een personeelstekort. Ondertussen beginnen ze ook honger te krijgen en word je geadviseerd om voor raw food te zorgen. Dit wordt klaargemaakt in de keuken. Ook dit kost weer hout, staal en personeel.

ik ben bij een game nog nooit zo vaak opnieuw begonnen, zodra de hoop zakt en de mensen boos worden, wordt je uit de community gegooid, einde game.
– Game Mama

Screenshot

Dilemma’s

Dan komen de dilemma’s, in het lawbook kun je bepaalde wetten vastleggen, laat ik de mensen 24 uur achter elkaar werken om zo alle benodige resources binnen te harken? of zet ik de kinderen aan het werk?
Meng ik het voedsel met zaagsel of laat ik ze soep eten? Elke keuze heeft zijn voor en nadelen.

Frostpunk DLC rifts


Ondertussen zijn de resources die er lagen weg, en zul je een andere manieren moeten zoeken om aan kool te komen. Hier is onderzoek voor nodig dus je moet een workshop bouwen om dit te onderzoeken. Via de workshop onderzoek je dingen zoals, een koolmijn, een fabriek voor je staal en een muur boor om hout uit te graven. Ook kun je hier dingen voor je generator onderzoeken zodat deze wat warmer brandt.

Daarnaast moet jij je mensen in de gaten houden, zijn ze wel tevreden? hebben ze nog hoop? Dit zijn 2 dingen die je in de gaten moet houden anders gooien je ze eruit en kan je opnieuw beginnen.
Mocht alles goed lopen dan kun je beginnen met het ontdekken van de Frostlands, je stuurt wat verkenners op pad. Zo kun je veel resources vinden maar ook overlevenden. Zo kun je eindelijk dat persooneelstekort aanvullen, maar denk eraan, ook deze mensen moeten een plekje hebben om te slapen en eten.

Pittige game…

Frostpunk is een pittige game, ik raad alle nieuwe spelers ook aan om in het begin de moeilijkheid op makkelijk te zetten anders red je het niet langer dan 5 dagen. Ben je opzoek naar een uitdagend spel? Dan kan ik je deze zeker aanraden. In de game kun je verschillende senario’s doorspelen, heb je hier niet genoeg

Frostpunk is ontwikkeld door het Poolse 11bitstudios, in april 2018 was Frostpunk speelbaar voor Windows en Oktober 2019 officieel beschikbaar voor consoles. De eerste DLC is beschikbaar in Steam, Rifts, hierover later meer

Lees ook eens onze andere reviews!
Planet Zoo
Raft

GamesGames

Leave a Comment