Als je op zoek bent naar een spelcomputer voor de kinderen, kan het best zijn dat je door de consoles de games niet meer ziet 😉 Hierbij een handig overzicht!

Mario, luigi, yoshi

De leukste spelcomputers voor kinderen

Xbox? Nintendo? Playstation? Als je een rondje op google zoekt vliegen de game consoles je om de oren. Maar welke is nou echt leuk voor de kinderen? Dat is een lastige vraag, want dat is voor iedereen anders! En welke gameconsole is de goedkoopste?

Nintendo Switch/Lite

Nintendo switch Mario Kart 8
Nintendo Switch

De Nintendo spelcomputers staan al sinds de jaren 80 bij mensen in de huiskamer. Maar ook als handheld kon deze vroeger niet ontbreken!
denk aan de GameBoy en de Nintendo DS! Bij de Nintendo Switch hebben ze deze 2 elementen samen weten te brengen! Je kan de Nintendo Switch aansluiten op je televisie en lekker op de bank gamen. Of je klikt de Joy Cons vast aan de zijkant en je kan hem zo meenemen om onderweg te gamen.

Besluit je om alleen de Nintendo Switch als handheld te gebruiken dan is de Nintendo Switch Lite de uitkomst. Deze is goedkoper in de aanschaf.

De Nintendo Switch is een aanrader als je jonge kinderen hebt. Ook de welbekende rode loodgieter is terug voor nieuwe avonturen!
Om online te kunnen spelen heb je een Nintendo Switch Online abbonement nodig. Lees hier over de voordelen van een Nintendo Switch Online abbonement en de Nintendo switch hier kopen!

Nintendo Switch and Nintendo Switch Lite difference
Nintendo Switch en de Lite. De Nintendo Switch Lite is iets kleiner

Xbox One

De Xbox one is een spelcomputer van Microsoft en is iets ‘jonger’ dan Nintendo. De Xbox consoles staan sinds 2002 in de Nederlandse huiskamers.

Om online te spelen heb je een Xbox Live abbonement nodig.
Je koopt een Xbox one hier!

xbox one
Xbox one

Playstation 4

Hoewel we nog even moeten wachten op de Playstation 5. Doet de Playstation 4 het ook prima! Playstation is van Sony en was iets eerder dan de Xbox.

Om online te kunnen spelen heb je een Playstation Plus abbonement nodig.
Je koopt een Playstation 4 hier!

playstation 4 controller
Playstation 4 controller

Exclusives

Qua specificaties maakt het weinig uit of je voor een Playstation gaat of voor een Xbox. Deze 2 liggen vlak naast elkaar mbt prestaties. Het is een kwestie van smaak geworden en het enigste noemenswaardige verschil is het aanbod games per console. De zogenoemde ‘Exclusives’.

Dit betekent dat je bepaalde games alleen op de Playstation kan spelen. Bij de Xbox ligt het net iets anders. De Xbox Exclusives kan je ook op de PC spelen.

Welke console moet ik kopen voor mijn kinderen?

Dit vind ik heel lastig om te zeggen want je kent je eigen kinderen het beste.
Voor de jongere kinderen zal ik gaan voor de Nintendo Switch en heb je wat oudere kinderen zou ik voor de Xbox One of Playstation 4 gaan.

Ook ligt het aan je budget hoewel de consoles qua prijs niet veel van elkaar schelen is de Nintendo Switch Lite de goedkoopste van dit stel. Vind je het niet erg om een iets oudere console te kopen? Dan is de Nintendo Wii ook een aanrader voor de kinderen!

Heb je meer vragen of wil je gewoon gezellig meekletsen? kijk dan ook eens in onze groep!

*Dit artikel bevat affiliate links

GamesGames

Leave a Comment