Je bent gewaarschuwd. Het is niet verstandig verder te lezen als je houdt van gamen maar een felle Fortnite tegenstander bent!

Al een aantal jaren weerhoud ik mijn zoontje er van om Fortnite te spelen. Zinnen als: bijna alle kinderen uit mijn klas spelen het, ik weet toch dat het nep is, ik ga er heus niet eng van dromen.. halen mij niet over om het te installeren. Wij spelen Mario en Lego games, en vooruit, Smash Bros mocht kort geleden wel ook al is het 12+. Dat is vrij onrealistisch, dus daar ben ik overstag gegaan. Maar Smash Bros en Brawl stars zijn heftig genoeg!

Fortnite

Het leed is geschied

Vlak voor de kerstvakantie ben ik overstag gegaan en heb ik Fortnite voor mijn inmiddels 9-jarige zoontje geïnstalleerd. Na het opnieuw bekijken van Gameplay filmpjes, het lezen van artikelen en de overtuigende argumenten van zoonlief: ‘Ik weet toch dat het nep is, ik ga het heus niet nadoen hoor mama.’ Inmiddels staat Fortnite een aantal weken op de Switch en is het de enige game die hij nog speelt. Hij heeft de Battle Pass van zijn zakgeld gekocht en is verwoedt bezig om steeds een hoger level te worden. Want wanneer je hogere levels wordt, krijg je hele coole skins.

Omdat ik ook wel hou van een potje gamen en het leuk vind om dingen samen te doen.. Heb ik na een week Fortnite op mijn switch lite geïnstalleerd. Inmiddels ben ik level 35, speel ik ‘s avonds solo potjes in Battle Royale en overweeg ik serieus om de Battle Pass aan te schaffen voor die vet coole skin.

Wat is er in hemelsnaam met mij gebeurd?! Waar is de moeder gebleven die schiet spellen afschuwelijk vond voor mijn kinderen? Oké, deels is zij er nog, want vanwege mijn jongere kinderen mag Fortnite niet op het grote scherm gespeeld worden. Gelukkig ben ik nog niet helemaal van mijn voetstuk afgedonderd.

Fortnite battlepas
Wel of niet doen?

Waarom is Fortnite zo succesvol?

Wat is er nu zo leuk aan Fortnite? Je kunt bouwen in Fortnite met hout, stenen, ijzer. Sommige spelers maken super snel een heel fort van waaruit ze iemand kunnen bespioneren om te snipen. (met een bolt action riffle sniper iemand onverwacht killen is echt magisch)
Wat ik er zo leuk aan vind.. Ik had nooit verwacht dat ik het zo gaaf zou vinden om spelers te killen. Het zoeken naar de beste wapens daarvoor is soms een hele uitdaging. Voor mij zijn de beste wapens degene die snel veel kogels afvuren en snel herladen. Ik kan niet zo goed richten. Hopen dat je als laatste overblijft en een Victory Royale haalt is het doel van Fortnite. En als dat net niet is gelukt.. Dan speel je toch gewoon nog een potje?

Als je een enorme Fortnite tegenstander bent en nu denkt.. misschien is het toch iets voor mij? Doe het NIET. Je raakt VERSLAAFD. Je zit ‘s avonds als de kinderen op bed liggen een solo potje te spelen, overweegt de battle pass aan te schaffen, en gamet met je nieuwe headset samen met je zoontje en zijn vriendjes. Waarbij je overigens een flater slaat door met de Jetpack van de Mandalorian te pletter te storten waardoor vriendje 2 je moet komen healen. En omdat vriendje 1 en zoonlief je beiden al 1 keer gehealed hebben in het potje hoor je in de headset: is ze nu alweer knocked down? Maar dat terzijde 🙂

Geen Fortnite fan maar wel op zoek naar andere verslavende games? Lees dan ook eens onze review van Fall Guys

Leave a Comment