GameMama was aanwezig bij Rotterdam Games Week!
Yay or Nay? je leest het hier!

LAN Party

Ahoy rotterdam was 18 t/m 20 oktober omgetoverd tot 1 groot gaming event! Ook was Dreamhack aanwezig onder andere bekend van hun grote LAN party’s en Esport tournamenten,

Zo kon je het hele weekend komen LAN’en en werden er veel toernooien georganiseerd waaraan je mee kon doen. Maar er was meer te doen dan alleen gamen, zo was er ook een drone race tournament, kon je een potje airsoften of je skills laten zien op de hindernisbaan

PC Masterrace?

 

Playstation stand

Ik moet zeggen dat ik mij prima heb vermaakt! Meteen bij binnenkomst kwam je Game Mania tegen die toffe posters van The Last of Us part 2 en Death Stranding aan het uitdelen waren (helloooo Norman Reedus) 

Aan de overkant was Sony Playstation groot aanwezig en kon je talloze games uitproberen, ook aan de VR was gedacht zo kon je de Iron Man game proberen! De stand was groot opgezet zodat je niet lang hoefde te wachten totdat jij je favoriete game kon spelen.

Ook was de PC masterrace voor de verandering aanwezig, zo kon je bij de Alternate Pop up Store hardware kopen met flinke korting. Ook hadden ze hun hele RGB collectie meegenomen, kon je Ghost Recon Breakpoint spelen en had je de mogelijkheid om enkele race games in VR te spelen. Voor vragen over je setup kon je terecht.

Er stonden verschillende aanbieders van pc-gaming zodat je kon proberen welke pc het beste bij jou past.

Overwatch

Halve finale Overwatch

Er werden veel kleine game tournamenten georganiseerd met vooral Fortnite, je kon Fortnite op je favoriete platform spelen maar om bij elke stand fortnite tegen te komen is niet meer leuk.

Bij de stand van HP by Omen kon je mee doen aan een potje Overwatch. Je speelde 1 tegen 1 een potje deathmatch met random heroes!
Nu was het al een tijdje geleden dat ik heb gespeeld en werd dan ook keihard in gemaakt door mijn man. En als klap op de vuurpijl mocht hij door naar de halve finale waar hij ook nog eens door het nederlandse overwatch esport team bij stond te kijken!
helaas heeft hij de finale niet gewonnen maar lol hebben wij wel gehad.

Mobile Gaming

Elk platform kreeg aandacht zo ook voor mobiele games, zo kon je de bij Samsung stand meerdere telefoons en tablets uitproberen en kon je even bij komen met een potje Candy Crush (no kidding) maar even verderop lag wel een heel bijzonder examplaar, namelijk de LG G8X ThinQ, de telefoon met 2 schermen wat het mobile gaming naar een heel ander level tilt

Ik heb wel 2 rondjes over de beursvloer gelopen en heb nog het gevoel dat we niet alles hebben meegekregen! Er was alleen 1 ding wat ik een beetje vond tegenvallen, er was namelijk weinig merch om te shoppen. Ik heb welgeteld 2 stands getelt waar je gamegoodies kon kopen en natuurlijk de Game Mania maar had ook graag wat lootboxen willen scoren. Het was een geslaagde dag! Heb je het gemist? geen paniek! Zet deze datums alvast in je agenda 16 t/m 18 oktober 2020!

Benieuwd naar onze andere event reports?
Game Mama X Firstlook
Game Mama X Comic Con

Leave a Comment