Afgelopen weekend was het zover, de winter editie van Dutch Comic Con in de jaarbeurs Utrecht, Game Mama was erbij!!

Comic Con, onbezorgd ‘geeken’

Comic Con, het evenement voor cosplayers, gamers en geeks. Hoewel ik mij alleen als gamers/geek identificeer heb ik een dochter die deze editie graag in cosplay wou gaan. En dat heeft ze gedaan, ze ging als Eleven van Stranger Things.

Kinderen X Comic Con

Mijn oudste dochter is 11 jaar, dit was voor haar de tweede keer dat ze mee ging naar Comic Con, en voor het eerst in cosplay. Ze vond het helemaal geweldig en ze zei dat alle Stranger Things cosplayers haar begroette, hoe leuk is dat!

Maar mijn 4-jarige dochter wou ook mee, heb er even over getwijfeld want het kan best druk zijn. Ook kunnen sommige cosplayers best eng zijn. Heel toevallig was er op het klokhuis een aflevering over cosplay er op, deze hebben we samen gekeken. Ze wist het zeker, ze wou mee, maar wel in cosplay!

Meeting

Bij Comic Con hoort natuurlijk een game mama-meeting, we hadden met z’n allen afgesproken bij de Dutch Tardis waar GameMama Lisette stond. Het was leuk om iedereen te zien en daar hoort natuurlijk een groepsfoto bij! De kinderen vermaakten zich prima en zelfs de gamende vaders konden het vinden met elkaar.  

Drukte

Zoals bij ieder event is de kans dat het druk wordt heel groot, nu hoorde ik in de wandelgangen dat ze dit jaar een bezoekersrecord hebben gebroken. Dit was te merken en was het vooral in de shopping hall heel druk. We hebben wel leuke dingen kunnen scoren maar was blij toen ik daar weg kon.

Ook stonden er gigantische rijen voor het eten, nou ja eigenlijk voor alles. Dit heeft er voor gezorgd dat wij niet alles hebben kunnen doen wat we wouden.

Trots

Ondanks de drukte een hele leuke dag gehad, en ben trots op mijn kleine cosplayers.
Mijn Elsa vond het in het begin nogal spannend, maar toen alle andere Elsa’s naar haar begonnen te zwaaien kwam ze langzaam los en wou ze zelfs op de foto met een mede Elsa.
Ook Eleven heeft een leuke dag gehad, mochten ze in de toekomst meer willen cosplayen dan sta ik daar 100% achter.

Leave a Comment