Concept Kids Dieren, een onverwachtse topper! Een super leuk bordspel voor kinderen!

Concept kids dieren review
Concept Kids Dieren

Concepts Kids Dieren, een onverwachtse topper

De naam sprak mij niet echt aan. Concept Kids Dieren. Niet direct een naam waarbij je een beetje weet wat je kunt verwachten. ‘Iets’ met dieren. Dat het een bordspel is geeft de naam niet direct weg en zelfs de doos is, vind ik persoonlijk, niet zo aantrekkelijk.

Maar het spel is echt geweldig om met kinderen te spelen! Ik was op zoek naar een nieuw bordspel, en koos deze omdat de reviews goed waren en omdat het spel op dat moment in de top 10 van leukste gezelschapsspellen stond. En niet te vergeten: het gaat niet per se om winnen of verliezen. Iets wat voor onze oudste zoon een uitkomst is

Concept Kids Dieren kan je kopen op bol.com

Concept Kids Dieren

How to Play

Je kunt het spelen tegen elkaar. Maar het is nog leuker om het in teams te spelen! Ouders tegen de kinderen, of een ouder met een kind tegen de andere ouder met een kind.

Ieder team krijgt 12 dieren kaarten, en moet door middel van de oranje vierkanten hints geven aan het andere team. De kleur is groen, hij leeft in het water, hij kan zwemmen en heeft 4 poten. Rara, welk dier is dit? Na elke hint mag het andere team één keer raden. Je mag hints neer leggen tot de oranje vierkanten op zijn.

Als het dier goed geraden is, heeft het team een punt. Het gaat er niet om welk team de meeste punten scoort, maar het gaat er om dat je telkens je eigen score probeert te verbeteren. Alhoewel je natuurlijk ook tegen elkaar mag spelen als je dit wel wilt. Maar het is fijn dat er een spel is waarbij het eindresultaat niet per se winst of verlies is. Er zijn makkelijke (blauwe) en moeilijke (rode) dieren, en er zijn er behoorlijk veel dus je raakt niet snel uitgespeeld.

Het is een prachtig spel, gegarandeerd plezier! Mogelijk schaf ik ook de volwassen variant van het spel aan..

Geschreven door: Bianca
*Dit artikel bevat affiliate links

Leave a Comment